בעיה של כולנו אז גם אני אשמח לקבל תשובה על זה

  • ועד בית
    מאיה כרמל | 20/11/2007 18:49

    שלום רציתי לדעת האם יש קריטריונים מסויימים שקובעים את גובה וועד הבית ןהאם יש גוף מסויים שאני יכולה לפנות אליו כנגד גובה וועד הבית שנקבע בבניין שלי? פשוט נראה לי שאני משלמת סכום מוגזם ולא מקבלת בגינו כלום. אה,שאלה אחרונה: אם לא עומדים במה שהבטיחו לטפל אני יכולה לא לשלם?

    • בעיה של כולנו אז גם אני אשמח לקבל תשובה על זה  לת
      סימן טוב | 20/11/2007 18:51

    • ועד הבית
      עו"ד משה כהן-זאדה | 21/11/2007 17:07

      שלום מאיה. ועד הבית הינו גוף הנבחר באסיפה הכללית של בעלי הדירות בבית משותף ואמור לדאוג לאינטרסים של כלל דיירי הבניין, בהתאם לתקנון הבית המשותף. במידה שכשלו ניסיונותיך לברר על מה את משלמת דמי ועד גבוהים ביחס לתמורה או להציע אלטרנטיבות זולות יותר, את בהחלט רשאית לנסות לגרום ל"הפיכה" (בדרכים חוקיות כמובן...) ולבקש להבחר לועד או להחליף את הרכב הועד באסיפה הבאה. ככלל - והדבר תלוי בעיקר בנוסח התקנון - את רשאית לבקש לכנס אסיפה בעניין אף לפני מועד האסיפה השנתית הרגילה (אם היא מתקיימת בכלל...). אם הועד לא משתף פעולה עם כל האפשרויות שפרטתי לעייל את כמובן יכולה לפנות לאגודה לתרבות הדיור או לבחור בדרך משפטית - פניה למפקחת על רישום המקרקעין לקבלת הסעד המבוקש. לשאלתך האחרונה - אכן התפתח נוהג בקרב דיירים מתוסכלים "לקזז" דמי ועד שחייבים בהם לטובת תיקון וטיפול בליקויים שונים אשר הובטח להם שיתוקנו. בנסיבות מסויימות נוהג זה הינו בהחלט אפשרי מבחינה משפטית אך לשם כך יש לבחון את נסיבות המקרה מבחינה משפטית מוסמכת ולוודא שאינן נוהגת בניגוד לדין. אז... מתי נראה שלטי חוצות: "הצביעו מאיה כרמל"?... (סימן טוב: לך בוודאי יהיה הרבה יותר קל עם הסלוגנים...) הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין