חניה "וירטואלית"

  • התעוררה בעיה
    תושב | 31/10/2007 01:58

    קניתי דירה עם חניה בטבו, לפי שרטוטי הטבו החניה ממוקמת במקום ללא גישה (שטח משותף של הבנין-כמו גינה) ואף מהווה כיום חלק מגינה משותפת. כמובן שהדיירים מתנגדים להקמת החניה וכן ליצירת גישה לחניה. שאלתי היא אם יש לי שרטוטים של כל הבניין זה מהווה אישור או שאני צריך עוד אישורים מהטבו כמו כן האם אני צריך איזשהוא אישור מהעיריה על פתיחת גישה או על העמדת רכבי בשטח.

    • חניה "וירטואלית"
      עו"ד משה כהן-זאדה | 01/11/2007 19:50

      תושב יקר! לא ברור כיצד נרשמה החניה בטאבו מבלי שנבדק ונמצא ע"י המפקח על רישום המקרקעין שלחניה יש גישה. מניסיוני, צו הבית המשותף, הכולל תשריט עם ההצמדות (כמו חניות), נבחן ונבדק שוב ושוב ע"י המפקח וטעות כזו הינה כמעט בלתי אפשרית (אם כי כולנו בני אדם, גם עורכי-הדין, אגב...). שאלת השאלות, אם כן, מה רשום ומשורטט בטאבו ומכל מקום הייתי מציע כי עורך דין המתמחה בתחום יבחן את המסמכים על מנת שיתן לך תשובה מושכלת כיצד לנהוג. חניה הינה נכס חשוב ובעל ערך ומוטב שתפעל בדרך שתבטיח את זכויותיך! בינתיים... (אם תרשה לי להקדיש לזכרו של פולי הגשש): "סע לשלום חביבי, המפתחות בפנים!" הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין