נאמנות לצרכי מס-שבח

  • נאמן
    ורד | 27/10/2007 22:48

    דודי תושב חוץ המעונין לרכוש לבנו דירה בארץ. בגלל מס עיזבון הוא הקים נאמנות עבור בנו ועכשיו הוא רוצה לקנות את הדירה. הדירה תהיה רשומה ע"ש הנאמנות והוא שואל אם הוא יהיה זכאי לפטור ממס שבח אם הנאמנות תרצה למכור את הדירה כמו שזכאים אנשים פרטיים.

    • נאמנות לצרכי מס-שבח
      עו"ד משה כהן-זאדה | 29/10/2007 19:41

      ורד שלום. לא ברור כיצד השתרבב מס עזבון לשאלתך, שהרי זהו מס שבוטל זה מכבר... מכל מקום, כעקרון על-פי דיני מס מקרקעין החלים בארץ, בדרך כלל הנאמנות הינה "שקופה" והחיוב נעשה על פי הזכויות הקבועות בחוק ביחס לנתונים של הנהנה. לגבי המקרה שתארת, חסרים פרטים רבים וחשובים אשר דרושים על מנת לקבוע את הזכאות לפטור ממס שבח (למשל: היות המוכר תושב חוץ עלול למנוע פטור במקרים מסויימים), כך שמוטב כי תפני עם כל הנתונים שבידייך לעורך-דין על מנת שיעשה סדר בדברים וישאל את השאלות המתאימות לצורך מתן תשובה מושכלת.