דירה בירושה

  • דירה שעברה בירושה
    אורן ג'ינס | 09/10/2007 15:33

    אחי מתנגד לכך שדירה שנקבע בירושה שתהיה שייכת לי תעבור לבעלותי. האם הוא יכול לעכב את ההעברה בדרך כלשהי או שברגע שהירושה קבעה זאת הדבר סופי?

    • דירה בירושה
      עו"ד זהר ארד | 09/10/2007 17:55

      אורן שלום. אחיך אכן יכול לעכב את העברת הדירה על שמך אם יחפוץ בכך. בכדי "להוציא לפועל" צוואה יש צורך בהגשת בקשה לצו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה. רק באמצעות צו קיום צוואה רשמי תוכל להעביר את הדירה על שמך בלשכת רישום המקרקעין. ההליך לקבלת צו קיום צוואה כרוך, בין היתר, בפרסום הבקשה בעיתון, ורק כעבור תקופה בת מספר חודשים, וככל שלא התקבלו בזמן זה התנגדויות לקיום הצוואה, יינתן הצו המיוחל. לפיכך, יוכל אחיך להגיש התנגדות מנומקת למתן צו קיום צוואה, והמחלוקת תועבר על ידי הרשם לענייני ירושה לבית המשפט לענייני משפחה, אשר לו הסמכות לדון ולהכריע בטענותיו של אחיך. מיותר לציין, כי אף אם טענותיו של אחיך יידחו ע"י בית המשפט, ובסופו של יום ייקבע כי יש לקיים את הצוואה כלשונה, העניין יגרום לעיכוב בהעברת הזכויות על שמך כאמור.