טופס 4

  • טופס 4
    מוטי | 19/08/2007 17:09

    האם העירייה רשאית למנוע ממני טופס 4 לדירה חדשה בבעלותי, עקב אי תשלום חוב ארנונה מדירה קודמת?

    • טופס 4
      עו"ד משה כהן-זאדה | 19/09/2007 13:49

      ראשית נבהיר, כי המדובר בשאלה מן התחום של המשפט המינהלי: האם רשאית רשות למנוע מתן טופס 4 כפעולת אכיפה מינהלית עקיפה לתשלום ארנונה בגין נכס אחר. בעניין דומה קבע לאחרונה נשיא בית המשפט העליון (בדימוס) השופט א.ברק, כי סירוב עיריה להעניק אישור עפ"י דין, כפעולת אכיפה מינהלית עקיפה, כפוף לכללי היסוד של המשפט המינהלי ולפיהם האכיפה אמורה להיות מידתית וראויה בנסיבות המיוחדות של כל מקרה ומקרה. לפיכך, נראה, כי לשם קבלת תשובה משפטית ממצה ראוי לבחון לעומק את כל פרטי המקרה הנדון ונסיבותיו ולשם כך מומלץ, כי העניין יבחן באמצעות עו"ד המתמחה גם בתחום המשפט המינהלי.