משמורת כשהאב תושב חו"ל- דיני משפחה

  • מסמכים מארה"ב תקפים בארץ?
    ליאת | 22/10/2008 17:41

    אב בתי הוא אמריקאי, ואני והבת עברנו לארץ. בהסכמה הדדית החלטנו, אני והוא, שנכון לעכשיו עדיף שתהיה לי משמורת יחידנית עליה, והוא יכתוב מכתב המאשר זאת וישלח אליי. שאלות: 1. האם מספיק שיהיה חתום בידי נוטריון, או שצריך משהו אחר? 2. האם יש צורך לשלוח בדואר רשום, או שמשלוח רגיל מספיק? 3. מה בדיוק (או בערך) כדאי שירשום במכתב? תודה! * הערת מערכת: לקריאה אודות תרגום נוטריוני >>

    • משמורת כשהאב תושב חו"ל- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 22/10/2008 21:07

      שלום רב יש לאשר את ההסכם בבימ"ש, לפתוח תיק ולאשרו וכך בטוח שתהיי מכוסה ולא תהיינה טענות בעתיד מצד האב (יכולה להתעורר שאלה איזה בימ"ש [בארץ או בחו"ל] הוא המוסמך לדון בעניינכם ובכדי למנוע זאת כדאי לפעול כאמור לעיל). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • That was not my question
        Liat | 22/10/2008 21:48

        Thank you, I know all that.What I was asking was, he agreed to write a letter of consent for me to have sole custody of the baby, is a notarized letter enough? Will the Israeli court accept it, or does it need to be signed by someone other than a notary?Does it matter if he sends it regular mail or should he mail it registered mail?

        • מסמכים מארה"ב חתומים ע"י נוטריון- דיני משפחה
          עו"ד מיקי שיפמן | 23/10/2008 21:19

          שלום רב בענין הקשור למשמורת והסדרי ראיה אין חובה לאשר את ההסכם בבימ"ש ועצם החתימה הינה מספקת ואם הנוטריון מאמת זאת - זה גם בסדר. למרות האמור לעיל ומאחר ומדובר בענין מאוד מאוד רגיש הייתי מציע לנקוט משנה זהירות ולדאוג שהענין כן יקבל תוקף חוקי ע"י בימ"ש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר * הערת מערכת: לקריאה אודות תרגום נוטריוני >>