התייחסות

  • פירוט חקירה וצו הגנה
    שלומית | 22/09/2008 07:54

    1. האמא לאחר תקרית אלימה כלפיה וכלפי הפעוט, הבעל קיבל צו הרחקה לשבועיים, צו ההרחקה הסתיים לפני חודש בערך, הבעל מבקש הסדרי ראיה דרך בית המשפט, השאלה שלי: 1. מי רשאי להוציא את תחקיר המשטרה בו הוגשה התלונה נגד הבעל? (כי איך בית המשפט ידע מעבר לדף התלונה? התקיפה היתה לאמא ולפעט) 2. האם האמא של הפעוט יכולה להוציא צו הגנה לה ולפעוט כי על האב לא לראות את בנו? וזאת מסיבה התקרית הנ"ל ומסיבה נוספת שהאם לא בוטחת כלל באב, , גם התנהג כלפי הפעוט בזמן שהיו ביחד (לפני מספר חודשים) בצורה מוזרה כמו לנסות להעמיד תינוק בכח כדי שילמד כבר ללכת, או להעמיד אותו בשולחן וללכת משם כשהתינוק בן 8 חודש, או להחזיקו על גבו ולנענע אותו בידיו כשהוא היה בן חודש. אודה לתשובתכם בהקדם. אתם קצה חוט במערבולת המדאיגה הזאת לחיי האמא והפעוט

    • התייחסות
      שלומי | 22/09/2008 09:33

      המשטרה לא תנדב שום דבר מתיק החקירה, אלא אם כן ינתן צו מבית המשפט להורות לה לעסוק כן ולפרט, האם ובמעשיו, יכול האב להוות סיכון לבנו? לגבי האב, את יכולה לדרוש מבית המשפט בחינת האב בהיבט הפסיכאטרי או מסוגלות הורית ועד אז לבקש שהמפגש בין הילד לאב יהיה בנוכחות גורם שלישי כמו פקיד סעד או עו"ס.

    • חקירת משטרה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 23/09/2008 21:49

      לאחר הגשת תלונה המשטרה חוקרת. כל עוד מתקיימת חקירה, חומר החקירה לרבות העדויות - חסויות. בית משפט לא יתן צו לעיין בחומר חקירה החסוי על פי החוקץ רק לאחר סגירת התיק או הגשת כתב אישום ניתן לעיין בתיק החקירה. בנוגע לאב המתנהג באופן מוזר יש להעלות את הטענות בפני הערכאה המשפטית ולדרוש תסקיר ובנתיים הסדרי ראיה תחת פיקוח.