התייחסות

  • ערעור על פס"ד מזונות
    מודאגת | 11/09/2008 12:27

    שלום, לפני כשלושה חודשים קיבלנו את פסה"ד מבית משפט השלום לעניין מזונות והסדרי הראייה וזאת לאחר כמעט שלוש שנים של דיונים. בשבוע שעבר הגיש אביו של בני לבית המשפט המחוזי ערעור על פסה"ד במזונות. השאלה שלי היא כזו: בזמנו בפתיחת התיק שילמתי לעורך דיני סכום לא מבוטל - לטיפול בתיקי. אני לתומי חשבתי והייתי בטוחה שבזה נגמרו התשלומים. עורך דיני דורש ממני כעט סכום של 15000 ש"ח בגין הערעור כנגד, בטענה כי התיק כביכול נסגר ועכשיו זה תיק חדש בפני בית המשפט המחוזי והטיפול בו מחדש. ובנוסף טוען כי אני מחוייבת להפקיד בידי בית המשפט סך של 20000 ש"ח - כבטחון. האם זה הגיוני??? האם זה לא מופרז??? האם זה שהתיק נסגר ע"י בית המשפט השלום לדיני משפחה והוגש ערעור לבית המשפט המחוזי = תיק חדש וצריך לשלם לעורך הדין שכ"ט חדש וכה גבוהה?? הרי אני בסך הכל אם חד הורית שמגדלת את בני לבדי , מאיפה לי או לכל אם חד הורית סכומי עתק אלו?? איך אפשר לעמוד בהוצאות אלו??? הוצאות מיותרות וגבוהות אלו אודה לכם על הסיוע

    • התייחסות
      אביהו | 11/09/2008 20:49

      ברגע שקיבלת פס"ד העו"ד מטעמך סיים את תפקידו ומכאן והלאה כל דבר זה תשלום בנפרד כולל הערעור. קשה לך כלכלית, תפני למשרד המשפטים ותבקשי סיוע בעו"ד מטעם המדינה שיסייע בידייך. אין מה לעשות, כמו שהוא הגיש ערעור, גם את היית יכולה להגיש, אם פסה"ד לא היה לטעמך.

    • ערעור על פס"ד מזונות- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/09/2008 01:01

      שלום רב נושא שכה"ט נקבע בהסכם בין הלקוח לעוה"ד. אם כתוב בהסכם (כפי שבדר"כ מקובל) שהייצוג אינו כולל ערעור אזי יש לשלם בנפרד שכ"ט לעוה"ד. לגבי הסכום הרי שאין הגבלה והוא יכול לדרוש איזה סכום שהוא רוצה, יחד עם זאת את לא חייבת שדוקא עוה"ד שייצג אותך בערכאה הראשונה הוא זה שייצג אותך בערעור. הסכום שיש להפקיד כערבון הינו חלק בלתי נפרד מהגשת ערעור וזה כדי להבטיח הוצאות הצד שכנגד כך שאם תפסידי וביהמ"ש יפסוק הוצאות ניתן יהיה לגבות אותם מהערבון. למרות זאת, ניתן להגיש בקשה לפטור מהפקדת ערבון (בשל מצב כלכלי קשה וכד'). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה רבה לכם  לת
        מודאגת | 14/09/2008 10:53