התייחסות

  • מזונות ועוד..
    אריאלה | 11/09/2008 00:08

    בן זוגי הוא גרוש עם שלושה ילדים (איתם הוא לא בקשר בגלל מערכת יחסים הרסנית עם אמם הנוכלת והמפלצתית - לא אפרט אך אין זו סתם דעתי אלא סיפור ארוך של נוכלות) והוא לא משלם דמי מזונות כל השנים. הוא חייב לביטוח לאומי כ 200,000 ש"ח ועוד דמי מזונות חודשיים על סך 3300 שח.הוא משתכר כ 3.500 ש"ח ובביטוח לאומי מצפים ממנו לשלם כ- 7500 ש"ח כל חודש (דמי מזונות+פריסה של החוב). כמובן שהדבר בלתי אפשרי גם אם יעבוד בעבודה נוספת. הוא מאד רוצה לפתור את המצב ולשלם מזונות. שאלתי היא האם כדאי לשכור עו"ד שייצג אותו מול ביטוח לאומי בפריסה של החוב(ואולי גם יפתח את סיפור העבר) או שזה מיותר ולא ישיג דבר.? שאלה נוספת: גרושתו היא נוכלת שגרמה לו נזק רב ואני חוששת ממנה במידה מסוימת ומהשפעתה על עתידי ועל ילדינו העתידיים. האם אפשר להקדים תרופה למעשיה (ואני מדברת על מעשים שעשתה כמו האשמות שווא ומעצרי שווא שגרמה לו, גרימת פטוריו ממקומות עבודה ע"י השמצתו ופתיחת תיקים במשטרה לחברתו הקודמת כמעשה נקמה). אודה לכל עצה שתסיר דאגות אלו מליבי למרות שאני מבינה שבמקרים כאלה אין הוא ובוודאי לא אני מצטיירים כקורבן ובכל זאת...

    • התייחסות
      אביהו | 11/09/2008 20:43

      קשה למי שקורא את שכתבת בלתת לך עצה שתסייע ביד בן זוגך מול גרושתו. אני בכל אופן וממה שכתבת הייתי מציע וכצעד למען מיסוד זוגיותכם, זה או לעזוב את הארץ או לעזוב לעיר רחוקה רחוקה מהמקום בו שוכנת אותה גרושה, אחרת אתם תאכלו מרורים ולא רק בפסח! לגבי תשלום המזונות והחוב, הייתי מציע שתפנו לקבלת סיוע משפטי דרך משרד המשפטים או לפנות לעו"ד פרטי. כך או כך להתרחק מהאזור זה הכי חשוב!!!

      • תודה לך אביהו
        אריאלה | 12/09/2008 01:34

        אני מסיקה כי אתה מדבר מנסיון אישי. אכן בן זוגי אולץ לברוח מעיר מגוריו כדי להימלט מציפורניי המכשפה שגרמה לו בתכסיסיה ומעשיה הפושעים לברוח ממנה ומילדיו. אני לא מבינה איך קימות נשים אגואיסטיות כל כך שהשלכות מעשיהן כה גרועות והן פוגעות בילידהן. מה שעצוב פה שבן זוגי נחשב פה לאגואיסט ולבורח וזה שמשאיר פיות ילדיו רעבים והיא נחשבת האישה המסכנה והנטושה. מה לעשות שלעיתים אישה יכולה להיות גם גרושה וגם נוכלת??

    • מזונות - חובות- ביטוח לאומי- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/09/2008 01:20

      שלום רב אם בן זוגך יצר חובות עליו לדאוג לכסותם. אינני יודע לומר לך האם ייצוג של עו"ד במקרה כזה יכול להועיל במשהו אולי רק בניסיון לגרום לכך שתהיה לו פרישת תשלומים נוחה יותר, אבל לפי סדרי הגודל של הסכומים עליהם את מדברת אני מסופק אם ניתן לשפר את המצב באופן משמעותי. העובדה שהוא פיגר בתשלומים או לא שילם כלל אינה יכולה לפטור אותו מחובתו לזון את ילדיו ו/או להחזיר הכסף ששולם בגין מזונות אלה לביטוח הלאומי. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר