פירוק שיתוף- הבדלים בין ירושה לבני זוג- דיני משפחה

  • פירוק שותפות-ירושה
    רונה | 10/09/2008 13:33

    אימי זכתה בירושה בבית של דודה שלי (אחות של אבא שנפטרה) ביחד עם הבת של בעלה של דודה שלי (הבת שלו מנישואיו הקודמים) אנחנו רוצים לעשות פירוק שותפות האם יש הבדל בין פירוק ירושה לבין פירוק גירושים ואם כן מה ההבדל?ובמה כרוך כל ההליך

    • פירוק שיתוף- הבדלים בין ירושה לבני זוג- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 10/09/2008 23:47

      שלום רב כעקרון פירוק שיתוף הינה זכות של כל בעל זכות בנכס בכל רגע נתון וכמעט ואין דרך להתנגד לכך. מה שחשוב לדעת מבחינת ההבדל בכל זאת הוא שבירושה יש קודם כל לקבל צו ירושה או צו קיום צוואה שאכן מעיד על הזכות בנכס ורק אח"כ לבקש פירוק שיתוף. בהליכים בין בני זוג - אם הנכס רשום ע"ש שניהם אין בעיה לבקש פירוק שיתוף (למרות שבימ"ש יכול לעכב זאת עד מועד הגירושין כי זהו המועד לאיזון המשאבים) ואם הנכס לא רשום ע"ש אחד מבני הזוג אז לפני שמבקשים פירוק יש לבקש מביהמ"ש פס"ד הצהרתי- שיצהיר שבן הזוג שאינו רשום הוא אכן בעל זכות בו ורק לאחר מכן לבקש פירוק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר