תגובה

  • לאחר דיון בבית הדין הרבני
    גיל | 01/09/2008 17:03

    בהמשך להודעה שפירסמתי בפורום אחר תחת הכותרת "משמורת" ביום ה 28-08-08... אשתי ואני התייצבנו היום בבית הדין הרבני ולאחר דיון שנערך, הוחלט ע"י הדיינים לאשר את ההסכם ולתת לו תוקף של פסק דין. בנוגע לג"פ, יקבע דיון בשבועות הקרובים. אתמול כך הסתבר, אשתי הלכה לאגף הרווחה ושוחחה עם עו"ס בנוגע לסיוע בדיור לאחר הגירושין, וכן סיפרה לה אודות הסכם הגירושין שבו המשמורת על הבן המשותף בן החצי שנה תהיה בידי (האב). אותה עו"ס, שאלה את אשתי כיצד היא מסוגלת לוותר על הילד שלה ומה פתאום שתעשה דבר שכזה. אשתי הסבירה לה שהיא לא מוותרת על הילד אלא ההחלטה התקבלה מתוך מחשבה על טובת הילד גרידא ושהיא תהיה מעורבת בחייו של הילד, תיקח חלק פעיל ונכבד בחייו, לא תוגבל בראייתו ותשמש אם לכל דבר ועניין. בזה הסתכמה שיחתם לאחר שאותה עו"ס טענה בפני אשתי שהיות והיא עוברתלגור בעיר אחרת, היא לא פותחת תיק. היום בשעות הצהריים, מס' שעות לאחר הדיון, התקשרה אותה עו"ס אל אשתי, שאלה לשלומה ולשלום התינוק. טענה שהיא מעוניינת לדעת מה קורה ואשתי סיפרה לה על הדיון שנערך בבית הדין הרבני ועל ההחלטה שהתקבלה. היא שאלה האם היא בטוחה לגבי העניין הזה ואשתי השיבה בחיוב תוך כדי שהיא מספרת לה על כך שאני אב מסור ומטפל בילד ללא כל דופי. העו"ס המשיכה בשאלותיה לגבי הדיור והמעבר לעיר אחרתי ולגבי שני הילדים הנוספים (מנישואיה הראשונים של אשתי). אשתי השיבה לה על שאלותיה וטענה כי היא ואני החלטנו להישאר בקשר טוב, חזק ומפרה לאחר הגירושין ואנו מעוניינים להשאיר את כל המטענים מאחור עבור הילד המשותף וכן ביקשה מהעו"ס שלא יערימו קשיים עלינו. כעבור שעה לערך, התקשרה עו"ס נוספת שהציגה עצמה כמנהלת מחלקת נוער, טענה שהיא רוצה לדעת מה קורה איתנו, מה קורה עם התינוק, מה שלומו ואיפה הוא נמצא. היא ביקשה את הפרטים שלי אך אשתי לא מסרה לה אותם. בנקודה זו העו"ס שינתה את טון דיבורה והחלה לתקוף את אשתי בשטף ללא מתן אפשרות להגיב לדבריה "איך את מוותרת על הבן שלך, על תינוק בן חצי שנה", "אני מדברת איתך מתוקף סמכותי ותפקידי שתתני לי את הפרטים של הבעל", "איך את בכלל תהיי אמא שלו ואיך תגדלי אותו בכלל", איך את מפרידה אותו מהאחים שלו".... וכו'. בשלב הזה אשתי הרימה אף היא את טון דיבורה דרשה מהעו"ס לשנות את גישתה והודתה לה על הדאגה לתינוק.כך התגלגלה השיחה כשהעו"ס ממשיכה לדבר בטונים גבוהים ומתקיפה את אשתי עד לרגע שבו אשתי פשוט ניתקה לה את הטלפון בפרצוף. ללא ספק, התערבות הרווחה בשלב הזה היא לא בעקבות הדיון שנערך היום אלא בעקבות ביקורה של אשתי באגף הרווחה. אנו מודעים לעובדה שבית הדין הרבני יעביר את הפסק דין לאגף הרווחה ואנו נזכה לביקורם של עו"סים ולבקרה ופיקוח. איך עלינו להתמודד עם שיחות הטלפון הללו מהיום ? מה עלינו לעשות ? האם אותן עו"סיות מתכוונות להערים עלינו קשיים ? האם הן יכולות לפגוע בהחלטת בית הדין הרבני ? בתודה מראש על כל תגובה.

    • תגובה
      מני | 01/09/2008 17:36

      העוסיות כנראה לא ישנו את החלטת בית הדין הרבני, אך הן יכולות לפתוח בהליכים של הוצאת הילד (ואולי גם הילדים הנוספים) מחזקתכם בכלל.

    • התערבות עובדי הרווחה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 01/09/2008 17:46

      שלום רב קצת מפליאה אותי ההתנהלות הנ"ל של עובדי הרווחה. מה שקבעתם והוסכם וקיבל תוקף של פס"ד הוא מחייב את שניכם. אם בעתיד ירצה מי מכם לפנות לביה"ד/בימ"ש ולבקש שינוי במשמורת הדבר ידון בבימ"ש/ביה"ד. עובדי הרווחה בדר"כ תפקידם להמליץ לביהמ"ש ולתת לו תסקירים אבל את ההחלטה מקבל ביהמ"ש/ביה"ד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • אני מודה על התגובות...
        גיל | 02/09/2008 01:43

        עו"ד מיקי שיפמן, מה דעתך על התגובה של קודמך בנוגע לזה שהרווחה יכולים לפעול כנגדנו בצורה שכזאת ?

        • תקשיב...
          שלומי | 02/09/2008 08:56

          ברגע שאתה ואישתך חתמתם על הסכם שמי מהילדים עובר לחזקתו הבלעדית של האחר וההסכם קיבל תוקף של פס"ד, עובדי הרווחה אינם יכולים לעשות מאומה, אלא אם כן ימצאו שמי שמחזיק את הילדים אינו דואג להם כנדרש, אז יפנו לבית הדין ויבקשו לבצע שינוי בחזקה. במצב הנתון, אין להם יכולת לעשות דבר - נקודה!!! כל התנהגות אימפולסיבית וצעקנית שלך או של אישתך מול עובדי הרווחה, מגרה אותם לחפור עוד ועוד בעניין ואולי בכדי למצוא שמשהו לא בסדר עם האם או איתך. דברו בשקט, בנחת, בבטחון והכי רצוי לנהל איתם את הדו שיח סביב זכאות הדירה במכתבים. אין לזלזל בגישתם לבדוק, שכן נראה זה תמוה שאם מוותרת על בנה בן החצי שנה. תשתפו עמם פעולה, תזמינו את העו"ס אליכם ותנו להם להרגיש שאתם לא מסתירים דבר ואין פה אולי, חלילה שימוש בתינוק למטרות אחרות שמעבר לטובתו.