מסוגלות הורית - דיני משפחה

  • מסוגלות הורית
    עינת | 31/08/2008 17:31

    האם צד ג' חיצוני למשפחה רשאי לטעון כלפי זוג הורים כי יש לבחון את המסוגלות ההורית שלהם?

    • מסוגלות הורית - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/08/2008 17:59

      עינת שלום, ביהמ"ש, היה וימצא כי יש צורך בכך, יכול לקבוע, לבקשת כל גורם אשר רשאי לפנות אליו בבקשות בעניין קטינים, כי על ההורים או מי מהם לעבור בדיקת מסוגלות הורית. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • מסוגלות
        עינת | 31/08/2008 19:33

        מה הם הקריטריונים אותם יש להביא בפני ביהמ"ש על-מנת זה יקבל החלטה שעל-פיה יש לבחון מסוגלות ההורית?

        • מסוגלות הורית - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 31/08/2008 21:25

          עינת שלום, יש להביא בפני ביהמ"ש את כל הנימוקים אשר ישכנעוהו כי מסוגלותו ההורית של אותו הורה מוטלת בספק, וטובת הקטין עלולה להיפגע. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

          • מסוגלות
            עינת | 01/09/2008 10:26

            תודה. בתשובתך הקודמת רשמת כי כל גורם אשר רשאי לפנות לביהמ"ש בעניינם של קטינים. האם שכן למשל יכול לפנות?האם בן משפחה מדרגה רחוקה יכול?

            • מסוגלות הורית - דיני משפחה
              עו"ד מיקי חשמונאי | 02/09/2008 15:31

              עינת שלום, התשובה לשאלתך בעקרון היא שלילית, אולם במקרה שאדם כלשהו חושש שיש פגיעה בילדים, יכול הוא לפנות לגורמי הרווחה ולהפנות את תשומת ליבם לחששותיו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת