העברה אגב גירושין - דיני משפחה

  • דירה וממושכנת
    אסתר | 30/08/2008 23:37

    אני ובעלי רוצים לחתום על הסכם גירושין. יש לנו דירה שבעלי רכש לפני הנישואין ויש עליה משכנתא על שמו. הציעו לי לבקש מבעלי לחתום על יפוי כח להעברת הזכויות על שמי ללא תמורה. בעלי הסכים לחתום בתנאי שאני אשלם את כל המשכנתא. הלכתי לברר את העניין בבנק לפני שנחתום על הסכם והם אומרים שאין כזה דבר העברה ללא תמורה כשיש משכנתא אני צריכה הסכמה של הבנק ואני לא צריכה שום יפוי כח של עו"ד אחר כי לבנק יש יפוי כח של הבעל ומספיק שיהיה כתוב בהסכם שבעלי מוותר לי על כל הזכויות בדירה ואני מתחייבת בתמורהלרשום את המשכנתא על שמי ועל כל המסמכים שהבנק ידרוש ממני. ושההסכם יאושר כפס"ד . שאני אבוא עם הפס"ד . האם הבנק צודק ?

    • העברה אגב גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/08/2008 17:34

      אסתר שלום, כיוון שרובצת משכנתא על הדירה, הרי שלצורך העברת הזכויות בדירה לשמך, אגב הגירושין, יש לקבל את הסכמת הבנק להעברת המשכנתא והדירה לשמך. לאחר מכן, יש צורך ביפויי כח, כדי לבצע את העברת הרישום בפועל (בטאבו / מינהל / חברה משכנת) משמו של בעלך לשמך. מומלץ כי תיוועצי בעניין זה בעו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה ו/או בעוה"ד אשר יערוך עבורכם את הסכם הגירושין. הימנעות מהגנה מראש על זכויותיך, במקרה של העברת זכויות במקרקעין, עלולה לגרום לך בהמשך נזק כבד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת