עוה"ד שלך הייתה אמורה לפנות בעניין לשופטת

  • קבלת דוח שהועבר ע"י יח"ס של בית המשפט
    עדינה | 22/08/2008 00:35

    אני מבקשת לדעת האם יש לי זכות לקבל את הדוח שיחידת הסיוע של בית המשפט העבירה לשופטת בבית המשפט לענייני משפחה שבעקבותיו השופטת פסקה פסיקה שלדעתי הינה לא נכונה, אני רוצה להתייחס למה שנכתב בדו"ח על מנת לעמוד על נכונות הדברים שנכתבו שם, האם זכותי לבקש זאת מהשופטת או מיחידת הסיוע וכיצד ובאיזו דרך עליי לבקש זאת. עורכת דיני פנתה ליחידת הסיוע שסרבו להעביר אליה זאת! האם אין לי זכות לראות מה יחידת הסיוע כתבה.. שהרי אני לא סומכת על אותה עובדת סוציאלית שלדעתי מתרשלת בתפקידה , ויורדת לפסים אישיים וקובעת דברים על-מנת שדבריה יהיהו האחרונים למרות שאינם הגיוניים? אני מבקשת את תשובתכם העניינית והחוקית בנושא !

    • עוה"ד שלך הייתה אמורה לפנות בעניין לשופטת
      אבי | 23/08/2008 13:31

      ולא ליחידת הסיוע. גם היום היא יכולה לעשות זאת ולך יש זכות להגיש בקשה לביטול ההחלטה כשאת מוכיחה שהתסקיר אינו מדוייק.

    • דו"ח יחידת הסיוע - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 24/08/2008 13:29

      עדינה שלום, העברת דו"ח יח"ס לצדדים נעשיית עפ"י החלטת ביהמ"ש בלבד, ולכן היה וביהמ"ש לא הורה מראש ליח"ס להעביר עותק מהמלצתם לצדדים, יש לבקש זאת מביהמ"ש. משאלתך לא ברור איזו "פסיקה" ניתנה. תוך הסתייגות שיתכן שהעובדות בעניינך יותר מורכבים מאלה העולים מהשאלה, ולכן יכול להיות שהתשובה תהיה שונה במקרה הספציפי שלך, אענה : אם מדובר בהחלטת בייניים, שניתנה בלי תגובתך לדו"ח, ניתן להגיש בקשה לקבל את הדו"ח ולהגיב עליו, כדי שביהמ"ש יעיין מחדש בהחלטתו. אם מדובר בפסק דין סופי, יש להגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת