רכישת נכסים לאחר פס"ד לאיזון משאבים - דיני משפחה

  • קניית נכס לאחר פסק דין
    שלום | 21/08/2008 20:46

    שאלה: האם אני יכול לקנות נכס לאחר שניתן פסק דין לאיזון משאבים וחלוקת רכוש, אבל אין עדיין גירושין, שהרי החלוקה בפועל לפי חוק יחסי ממון אמור להיות בפקיעת הנישואים קרי מתן הגט, תודה, שלום.

    • רכישת נכסים לאחר פס"ד לאיזון משאבים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/08/2008 16:32

      שלום רב, פסה"ד אשר אישר את איזון המשאבים בינך לבין אשתך, אמור לסיים את ענייני הרכוש המשותף ביניכם, לעבר ולעתיד, ולכן בעקרון אין מניעה לרכישת הדירה. עם זאת, היה ויש חשש כי יועלו טענות כי הכספים ששימשו למימון רכישת הדירה, לא הובאו בחשבון באיזון המשאבים (אלא הוברחו מהשיתוף למשל, ועכשיו "יוצאים לאור") רצוי להמתין עד לאחר סידור הגט. יש לציין כי גם לאחר סידור הגט, היה ותעלה טענה כזו ותוכח כנכונה, היא יכולה להוות עילה לביטול הסכם הגירושין ודיון מחודש באיזון המשאבים, שיקח בחשבון גם את הכספים שהוברחו. שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת