אי תשלום מזונות - דיני משפחה

  • מזונות
    שלמה | 20/08/2008 13:22

    נפסקו לי מזונות בבית המשפט (1250 ש"ח) אך כרגע אין לי כסף. עמדתי לפני גיוס, שמתעכב בגלל תלונות כזב במשטרה. במשטרה לא ממהרים וכנראה יקח להם זמן רב עד לסגור את התיקים. כך שכרגע אין לי אפשרות להשתכר, ואני תלוי על בלימה. עד היום שילמתי בתחילת כל חודש בלי בעיות ובלי עיכובים. האם יש בידי אפשרות לסרב לשלם עד שאשתי תבטל את התלונות? מה יקרה אם לא אשלם את דמי המזונות?

    • אי תשלום מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2008 23:11

      שלמה שלום, פסיקת ביהמ"ש לגבי המזונות מחייבת, ולא ניתן "לסרב" לשלמם, גם אם אינך מסוגל לעשות כן מבחינה כלכלית, בוודאי שאי אפשר להפסיק לשלמם מתוך מטרה להפעיל לחץ על אשתך לבטל את התלונות נגדך. יותר מכך, היא יכולה מיד לאחר הפיגור בתשלום, לפנות ללשכת ההוצל"פ ולפתוח נגדך תיק מזונות. עם זאת, היה ומדובר בשינוי נסיבות מהותי, ביחס למצבך הכלכלי בעת שנפסקו המזונות, תוכל לפנות לביהמ"ש ולבקש להקטין את המזונות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת