תשלום כספים מעבר לתשלום מזונות - דיני משפחה

  • תשלום כספים מעבר לתשלום מזונות.
    תומר | 17/08/2008 07:25

    שלום, אני גרוש ומשלם דמי מזונות כמוסכם. מעבר לדמי מזונות, אני משלם מרצוני הטוב עוד כסף עבור חוגים שונים אשר אמורים היו להיכלל בדמי המזונות. האם כספים אלו עלולים להפוך עם הזמן לתשלומים מחיבים עבורי ? האם אני צריך להחתים את גרושתי על מסמך בו היא מצהירה שכספים אלו ניתנים מרצוני הטוב והם אינם ניתנים על בסיס קבוע ? תודה תומר

    • תשלום כספים מעבר לתשלום מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/08/2008 11:08

      תומר שלום, גובה תשלום דמי המזונות נקבע בהחלטת בימ"ש או בהסכם גירושין שאושר ע"י ביהמ"ש / ביה"ד. עם זאת תשלום כספים מעבר לסכום הקבוע בהסכם / פסה"ד, בעיקר על בסיס קבוע, יכול להוות ראיה ליכולת כלכלית גבוהה יותר, ועילה לתביעה להגדלת המזונות. מנגד, על גרושתך לקחת בחשבון שפתיחת הליכים משפטיים נגדך, במקרה מסוג זה, עלולה לגרום לכך שתתחיל לקיים את ההסכם "ככתבו וכלשונו", דבר שייפגע מיידית בה ובילדים. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת