דיני מזונות - תביעה לאחר 18 שנה

  • תביעת מזונות
    לילך | 13/08/2008 12:52

    האם בגיל 18 אני יכולה לתבוע מאבי שאין לי ולא היה לי שום קשר איתו במשך 18 שנה את המזונות שהוא לא שילם במשך 18 השנים??

    • דיני מזונות - תביעה לאחר 18 שנה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/08/2008 15:24

      לילך שלום, בניגוד לרוב התביעות המקובלות, תביעת מזונות הינה תביעה הצופה את פני העתיד, ויעודה הינו לכלכל את הזכאי למזונות. כיוון שבהגיעך לגיל 18, פוסקת חובת המזונות של אביך כלפייך, ולאור העובדה שלא נתבע לקיים חובה זו לפני כן, לא ניתן לתבוע אותו רטרואקטיבית. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי

      • תביעת מזונות רטרואקטיבית
        לילך | 13/08/2008 17:48

        תודה על התשובה"לאור העובדה  שלא נתבע לקיים חובה זו לפני כן"במשך שנים רבות אמי כן תבעה מאבי לשלם מזונות והוא סרב בתוקף...האם גם במקרה זה לא ניתן לתבוע אותו רטרואקטיבית?

        • דיני משפחה - תביעת מזונות רטרואקטיבית
          עו"ד מיקי חשמונאי | 13/08/2008 19:08

          לילך שלום, "נתבע" = נתבע במסגרת תביעת מזונות בביהמ"ש. במקרה כזה, אמור להיות בידיה פס"ד המחייב את אביך לשלם מזונות עבורך, ואז : 1. נפתח בעבר תיק הוצל"פ וקיים חוב - ניתן לפעול במסגרת הוצל"פ ולנסות לגבות את החוב. 2. לא נפתח תיק הוצל"פ - בהתאם להוראות החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), ניתן לפתוח תיק הוצל"פ לגביה של החוב שנצבר בשנתיים האחרונות, או לבקש את אישור ביהמ"ש לגבות בגין תקופה ארוכה יותר. (יש לציין כי יש שופטים הסוברים כי מגבלה זו לא חלה במקרים מסויימים, שלא כאן המקום לפרטם). 3. אם אמך לא תבעה מזונות במסגרת הליך משפטי או הסכם שקיבל תוקף פס"ד, חל האמור בתשובתי הראשונה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי

          • מזונות רטרואקטיביים
            יונתן | 13/08/2008 23:16

            לפי מיטב הבנתי, ניתן עפ" חוק לדרוש מזונות מאב רטרואקטיביים, גם לאחר 18 שנה. ואם אתה טוען שלא כך הדבר, אז כיצד כן ניתן לחייב את האב בתשלום מזונות אם האם לא דרשה כל אותן שנים ?

            • דיני משפחה - תביעת מזונות רטרואקטיבית
              עו"ד מיקי חשמונאי | 14/08/2008 09:02

              יונתן שלום, ראה תשובתי הראשונה בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד

              • שאלה
                יונתן | 15/08/2008 01:03

                אז, באיזה שלב הקטין (משמע עד גיל 18) יכול לתבוע מזונות מאביו, מבלי שהאם תבעה לפני כן. ושאלה נוספת - האם יכול הקטין לתבוע תוספת מזונות למרות שהאם מקבלת וזאת, שוב, מבלי התערבות האם. אודה לך על תשובתך

                • דיני משפחה - תביעת מזונות לאחר גיל 18
                  עו"ד מיקי חשמונאי | 17/08/2008 12:53

                  יונתן שלום, התשובה לשאלותיך תלויה בנסיבות המקרה הספציפי, ולפיכך אין מדובר במענה במתכונת שניתן לספק במסגרת הפורום, אשר אינו יכול להחליף יעוץ משפטי. לצורך קבלת מענה מפורט יותר מוצעת לך האפשרות לעשות שימוש בכפתור ייעוץ אישי, ומערכת האתר תעשה כל מאמץ כדי לסייע בידיך בדרך הטובה ביותר. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת