כאדם בעל ניסיון, יש לי ולא מעט להציע לך בעניין...

  • האם אני אמור לשלם מזונות ואם כן כמה בערך יפסק?
    דניאל | 08/08/2008 13:30

    אז ככה.. אני בן 21 עומד לסיים את שירותי הצבאי לפני כחצי שנה הכנסתי את החברה להיריון וכיום יש לנו ילד בן חצי שנה. חשבנו לעבור לגור ביחד ולהתחתן .. כשאני יסתדר על עבודה ויוכל לפרנס את "משפחתי" . אך זה לא עלה יפה ומאז לידת בננו אנחנו רבים המון וכיום ההחלטה המשוטפת הינה לא להתחתן ואף להתרחק אחד מהשני לצערי... דבר זה כמו שאני יודע.. כלול במאבק משפטי שבו היא תידרוש מזונות ואף כמה שיותר תנסה להפחית את מה שמגיע לי שזה לראות את בני.. ותנסה לקבל את הזכות שאני יראה אותו כשהיא מחליטה.. מאחוריה עומדים 2 הורים מבוססים.. שיעזרו לה בכל מה שנחוץ שזה עורכי דין והכל... אך אני ... בן לאם חד הורית פנסיונרית.. כשבחשבון הבנק שלי יש כ-5 אלף ש"ח.. שעשיתי בעבודה חלקית בשיתוף עם שירותי הצבאי.. בקיצור.. אין לי גרוש על התחת.. אין לי עבודה.. אין לי אפילו רכוש משלי חוץ מהחדר בבית של אמא שלי.. מחשב אישי.. וכמה בגדים.. אין לי חסכונות בבנק.. אין לי אבא ואחים.. או מי שיעזור לי אין לי כיוון לעבודה.. אפילו עבודה מועדפת אין לי כיוון משום שאני גר בישוב בדרום הארץ.. מוכה אבטלה. בעבר חשבתי לעזוב תבית לעבור למרכז ולהתחיל שם תחיים אך מה שקרה עם בני.. הטעות( לא הוא אלא היא) דפק לי הכל ואין לי ברירה להישאר קרוב . השאלה שלי.. היא האם היא יכולה לטעון למזונות לילד.. למרות שאיננו נשואים.. כי לפי מה שראיתי באינטרנט כל החוקים לגבי המזונות קשורים לזוגות גרושים שהיו נשואים בעבר. ואם היא רשאית לקבל מזונות.. כמה כסף יפסק שאני יהיה אמור לשלם? האם זה סכום מטורף של אלפיים ש"ח?? או 1500ש"ח.. יהיה לי בעייה לעמוד בסכום של אלף ש"ח בחודש.. כי אני אמור לעזוב תבית ולעבור לגור עם שותף.. בנוסף אני רוצה ללמוד אחרי המועדפת אם אני ימצא כזאת יש לי בגרות מלאה.. בקיצור החיים בזבל.. דפקתי לעצמי אותם.. בבקשה שמישהו יתן לי כמה עצות בבקשה :(

    • כאדם בעל ניסיון, יש לי ולא מעט להציע לך בעניין...
      שלומי | 09/08/2008 12:23

      תשמע לי! קודם בו נתחיל בזה שאתה חייב במזונות הילד ואין זה משנה אם אתה רווק, גרוש, פרוד ובטח כנשוי. ילד שבא לעולם אינו אמור לדעת והחוק גם לא מכיר את ההגדרות האלה שאבא פטור ממזונות ילדיו. מכאן וברגע שהיא תכניס רגלה לתוך משרד של עו"ד כנגדך, אין דרך חזרה, אתה תשלם מזונות, אם יש לך או אין לך, היא תקבל פס"ד והרבה יותר ממה שאתה מדמיין ואתה תצטרך להתמודד מולה ולצערי הרב אתה תמצא את עצמך כחיי מת, אתה תרוץ ותתרוצץ כל היום ותברח מסכנת מעצר בלילה. בנושא מזונות מאד מקשים היום והסיכוי שלך היחידי לברוח מכך זה לעזוב את הארץ. יכול מאד להיות שבשל מצבך הכלכלי, לא ינקטו נגדך אמצעיי גבייה דרקונים, אבל החוב יחכה לך בפינה ובבוא היום כשתתבסס יתפסו לך אפילו את המכנסים. מצטער שהבהלתי אותך כל כך, אבל כל מי שיגיד לך אחרת הוא שקרן. מה אני מציע בכל זאת... לחזור חזרה לאחור ולהגדיר את חברתך כמשפחתך ולא "משפחתי", כפי שכתבת!!! לך מייד ועכשיו לטיפול אצל יוצעת זוגיות או כל מי שמוסמך לתת בידייך כלים שיסייעו בידייך לחזור לחברתך ולהיות מקובל עליה ועל משפחתה ובאם אתה אומר שהם במצב כלכלי טוב, אז ירווח לך ותתחתנו ותגורו יחדיו לחיים טובים ומאושרים. אתה צריך לעשות הכל, לשנות כיווני מחשבה ודרך, אפילו בשינוי טבעך ולחפש איך לחזור כפי שאני מציע. בפנייתך אתה מפגין אגואיסטיות, תגיד לי, איפה טובת הילד בפנייתך, איפה טובת חברתך בפנייתך, איפה טובת הורייה בפנייתך. אתה פשוט לא מבין את מצבך ואת מצבם של הסובבים סביבך בנושא. תחשוב רגע שמקרה דומה היה קורה לאחותך, איך הורייך שגידלו אותה, עשו למענה ימים כלילות, באה להם זאת פתאום עם ילד מחוץ לנישואין. יש הורים שמעדיפים להיות קבורים ולא להגיע לזה. גרוע מכל מבחינתם שכפי הנראה אף אחד לא ירצה להתחתן איתה כשהיא עם ילד שלו שלו ועוד אתה ברקע מפריע לזוגיות שלה עם חברה החדש או בעלה. תגיד לי, איפה טובת הילד אצלך, הוא צריך לגדול ללא אביו, עם אב זר, מי ילמד אותו להיות ילד טוב, לרכב על אופניים, ללכת איתו אולי לבית הכנסת, לשבת עימו בסעודת שישי, כפי שלך היה או אולי היה צריך להיות. איפה טובתך שלך {שלא נדבר על משפחתך שהיא בטח גם מתביישת} אתה רוצה שמישהו אחר יגדל את בנך, אולי אפילו לא תראה אותו כי הוא וחברתך ובעלה העתידי יעזבו את הארץ. לא תצליח לעצור אותה מלעשות כן ואתה פשוט תשב ותבכה ימים כלילות. חביבי, לך תעשה שינוי, תחפש את הדרך ותתחתן איתה, כך אותה ותעזבו את העיר בה אתם גרים ותבנו חיים מאושרים. שים לב! יש לך אישה, יש לך ילד, אתה והם בריאים, לחברתך יש מצב כלכלי טוב שיכול להביא לך אולי שכירות בדירה ומדרגות להתקדם בחיים. מה צריך יותר מזה?! תדע שברגע שהיא נכנסת לעו"ד, אתה לא תצליח לעשות מאומה כפי שאני מציע, כי אותו עו"ד יעשה לה שטיפת מוח וישגע אותה, רק באיך לא להמשיך איתך ולהרוויח יותר ויותר כסף. חשוב ביותר - אתה אוהב אותה, או אהבת אותה, היא אוהבת אותך, או אהבה אותך, הבאתם ילד מתוך אהבה, חפשו את אותה אהבה שנשארה מכל ה "לא אהבה" ותגדילו לעשותה יותר ויותר ותחזרו לחיות. זהו חביבי, אני סיימתי והקדשתי עבורך מעל ומעבר!!! תשאל אותי מה ניסיוני - פשוט מאד, אני מקרה דומה לשלך ואז בדיוק כמוך לא הקשבתי ולא שמעתי ועכשיו אני במצב כמו שאני מצייר לך שתיהיה. תשמע לי, תשנה גישה ותעשה את שהצעתי לך. בהצלחה

    • תשלום מזונות לקטין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 10/08/2008 20:10

      דניאל שלום, כהורה לילד קטין, חלות עליך חובות אך יש לך גם זכויות. זכותך לראות את בנך, במסגרת הסדרי ראיה מוסכמים, ואם אמו אינה מאפשרת זאת - ייקבע הדבר ע"י ביהמ"ש (במסגרת תביעה מתאימה). חובתה של האם לאפשר קיום קשר בינך לבין בנך, בכפוף כמובן לטובת הקטין. מנגד, חלה עליך החובה לפרנס את בנך הקטין, גם אם אינך נשוי לאמו וכן בין אם אתה עובד ובין אם לאו. גובה המזונות נקבע ביחס להכנסותיך, מכל מקור שהוא, ורכושך. אב שאינו משתכר ו/או אינו בעל רכוש, יחוייב בסכום המינימלי, העומד כיום, על פי הפסיקה, על סך של כ- 1,250 ש"ח בחודש, בתוספת החלק היחסי של הקטין בהוצאות המדור. אם תהיה הסכמה בינך לבין האם, תוכלו לקבוע כל סכום אחר ו/או סכום משתנה ו/או כל דרך אחרת שתתאים לנסיבות. היה ולא תהיה הסכמה והעניין יידון בביהמ"ש - ייקבע הסכום ע"י ביהמ"ש.

    • חיוב במזונות קטין כשהאב חייל- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 10/08/2008 22:40

      שלום רב, בתור חייל אתה בטח יודע שעל טעויות משלמים... ראשית אומר לך שאתה צריך לשמוח שיש לך ילד, תשקיע בו, תטפח את הקשר איתו למען בריאותך ובריאותו הנפשית של הילד,הוא זקוק לדמות אב בחייו. שנית, לגבי המזונות אזי ביהמ"ש כמובן יתחשב במכלול הנסיבות ויקבע סכום שמן הסתם יהיה קרוב יותר למינימום שנקבע בפסיקה ולא למעלה מכך, אך גם סכום זה אינו נופל (כולל רכיב מדור- מגורים) מסך של 1500- 1700 ש"ח לחודש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • האם עדיף לעשות משפט בבית דין רבני?
        דניאל | 20/08/2008 20:53

        התייעצתי עם חבר בנושא.. הוא טוען שהוא הלך לבית דין רבני.. וטען ששם הולכים לטובת הגבר ובבית דין אזרחי הולכים יותר לטובת האישה.. האם יש אמת בדבריו? האם באמת עדיף בית דין רבני?

        • בית הדין או בית המשפט - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 22/08/2008 16:24

          דניאל שלום, נכון הוא שמקובל לחשוב כך, אולם למעשה התשובה לשאלתך תלויה במכלול הנסיבות, ולעיתים אף בהרכב הספציפי הדן בענין. יש הבדלי גישה בין ביהמ"ש לביה"ד, אשר רואה עצמו כפוף לחוק בלבד ולא להלכות משפטיות שהתפתחו בפסיקת בתי המשפט. לכן בטרם נוקטים בהליך כלשהו, חשוב ביותר להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה, המכיר גם את ההלכות בבתי הדין, ולהחליט רק לאחר בדיקת כל הנתונים. שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת