לא יאמן...

  • גירושין
    נושי | 25/07/2008 18:02

    שלום לך!אני ובעלי נשואים כשנה וחצי,מאחר שנוצר בינינו הרבה בלאגן כנראה שנתגרש.שאלתי היא:בעקבות החתונה נקלענו לחוב כספי די גדול אני שילמתי אותו בשיקים ויש לי עוד 9 שיקים שכביכול אני צריכה לשלם ו כרגע אני לא עובדת ויש לי בעיה עם הכיסויים של השיק,האם אני יכולה במצב כזה לחייב את בעלי לשלם את היתר כי גם את הצילום אני משלמת.והוא מתנער מזה כביכול.

    • לא יאמן...
      שלומי | 25/07/2008 23:13

      הייתם מתחתנים על כוס בקבוק יין וטבעת בשקל מול 2 עדים ורב משועמם ברבנות והיו לכם חיים מאושרים! איך מגיעים למצב כזה, מרביצים חתונה גרנדיוזית, הפקה, בלאגן, די ג'י ומי גי' ומה לא ואחרי סוחבים חובות ענק על סתם! אחותי, אל תמהרי, עשיתם טעות, אל תהרסו את שנשאר, תנסו לשקם וללכת קדימה אל האור!!!

      • גירושין
        נושי | 26/07/2008 21:27

        איך מגיעים למצב כזה?שאלה טובה וממש לא עשינו חתונה גרנדיוזית.פשוט זה כנראה לא ניתן לתקנה ואין מה לעשות.יש גם חיים אחרי עדיף למנוע זאת לפני שיש ילדים,עם כל הצער והכאב.

    • גירושין
      נושי | 26/07/2008 21:28

      למה אין תגובה??

    • התייחסות
      אביהו | 26/07/2008 22:37

      מרגע החתונה אתם נושאים בנטל הזכויות והחובות המשותפים יחדיו, הוא חייב לסייע בידייך לסיים את החובות שנוצרו מרגע החתונה ובאם רצונו ורצונך תגיעו להסכם מסודר ותתגרשו. אם נתת שיק והוא לא מהחשבון המשותף, כדאי שתעמדי בו ומצד שני תתבעי את החלק שלו בבית המשפט לענייני משפחה. אני תקווה שתגיעו להסדר שימנע את המשך הבלאגן ותחזרו לחיות יחדיו ולשלום. רצוי לגור רחוק, רחוק ממשפחה כי מכאן מתחיל הבלאגן!!!

      • גירושין
        נושי | 27/07/2008 13:22

        יפה אמרת הכל מתחיל במשפחה וזאת הבעיה שלו.שהוא לא היה יכול להתנתק.בכל אופן,אין עם מי לדבר,הוא מתנער מאחריות.וכרגע אין לי אפשרות לעמוד בתשלומים. שילמתי כבר חצי האם אני יכולה לתבוע אותו?.??זה לא שהתחמקתי מהתשלומים,מתי שהייתה לי אפשרות שילמתי.

    • חלוקה בנטל חובות- שיקים ללא כיסוי
      עו"ד מיקי שיפמן | 27/07/2008 15:18

      שלום רב, אם גמלה בליבך החלטה להתגרש אזי עליך להגיש תביעה רכושית ולדרוש במסגרת האיזון להכניס חובות אלה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • גירושין
        נושי | 27/07/2008 15:27

        תביעה למי אני מגישה?ומה הכוונה למסגרת איזון?משתלם לי בכלל לצאת לתביעה???

        • תשובה מאביהו
          אביהו | 27/07/2008 23:06

          שלום תביעה מגישים בבית המשפט לענייני משפחה הקרוב לביתך. הם יושבים באותו בנין שבו נמצא בית משפט השלום באזור מגוריך. איזון - ברגע שהחלטת להתגרש ואת מגישה תביעה, נוצר מצב שבו ישנם זכויות וחובות כספיים שהם משותפים לך ולו, הוא טוען שלו ישנם זכויות כאלה ואחרות ואת כנ"ל ובמקביל כל אחד מציג חובות משותפים כגון אותם צ'קים מהחתונה, בית המשפט לוקח את הכל לחשבון הסופי ובאם מצא שאותם צ'קים הנם ממעשה משותף ואת שלמת, הוא יוריד לו מחצית מזכויותיו הכספיות וייתן לך זאת. לצאת לתביעה, כן / לא ? זה כבר עניינך הפרטי ובשיקול כל המרכיבים כולל רצונך להיפרד סופית.

          • גירושין
            נושי | 29/07/2008 00:54

            זה עניין מורכב מאוד?נראה לי שאני יוותר על כל התביעה.מקווה שהוא יגיע להסדר איתי כי אין לי אפשרות לעמוד בחיובים של השיקים והוא מתנער מכך.