התעללות נפשית

  • העברת דירה לא תמורה
    fix111 | 20/07/2008 12:24

    גרושתי ואני אישררנו את הסכם הגרושין בבית דין לעיניני משפחה, במסגרת זו העברתי לה את הדירה ללא תמורה, האם היום לאחר כ 3 שנים אני רשאי לפתוח את ההסכם ולדון בכל חלוקת הרכוש

    • התעללות נפשית
      אורלי | 20/07/2008 12:51

      שלום רב, זה שנים אני סובלת לפרקים מהתעללות נפשית של בעלי בי. אני עמודת בפני השפלות, חוסר כבוד, מילות גנאי, תנועות ביטול, הערות ציניות ועקיצות בפומבי ועוד. נסיונותי להביא בפניו את הבעיה ולבקש לטפל בה, נתקלים בשורה התחתונה בביטול, דחיה וחוסר טיפול. איני ששה להתגרש אך אינני יכולה לסבול עוד. מבקשת לדעת - האם החוק מגדיר "התעללות נפשית". כיצד בתי מפשט מתייחסים ל"התעללות נפשית". דבר נוסף - האם ניתן לחפות על הבעל טיפול זוגי ? מה הייתם מציעים לי לעשות ? תודה, אורלי

      • האם להשאר ולקבל עוד מנות של צער
        fix111 | 20/07/2008 12:56

        תברחי מהר מקשר שכזה

      • התעללות נפשית במשך שנים
        עו"ד מיקי שיפמן | 20/07/2008 19:57

        שלום רב התעללות נפשית הוכרה בפסיקה כחמורה יותר מהתעללות פיזית ואת בהחלט זכאית לכך. הזכות נתבעת בדר"כ במסגרת תביעה למזונות ומדור (מגורים) שקט ושליו. ניתן להגיש אף בקשה לצו הגנה במידה והנסיבות אכן מצדיקות הגשת בקשה שכזו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • ביטול הסכם אחרי 3 שנים- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 20/07/2008 19:54

      שלום רב, פתיחת הסכם, כלומר תביעה לביטול הסכם הינו הליך קשה מאוד להוכחה אע"פ שמבחינה חוקית הוא בהחלט אפשרי. יש לשקול היטב את מכלול הנסיבות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר