קטין שעובר התעללות

  • ילד שעובר הסטה
    רוני | 19/07/2008 19:53

    לאחרונה הבן שלי (כבן 6) שגר עם גרושתי כבר שנתיים מתפרץ ,מקלל אותי ומתנהג בצורה בלתי נסבלת ואומר את המשפטים הבאים : " אני רוצה לגור בפח זבל כמו החתולים " " שאלוהים יתן לך קללה". ".. אכניס לך את זה לתחת " ועוד כאלה אימרות שמבחינתי מראות שהוא במצוקה נוראית. אני במהלך כבר שנתיים לנסות להעביר את הילד לחזקתי היות ואמא שלו מזניחה אותו ומתעללת בו נפשית ( חושפת אותו לעימות בינינו ומקללת אותי בנוכחותו). אני מאוד מאוכזב מהעובדת הסוציאלית שלא עושות כלום ולא בודקות את תפקוד האם באופן יסודי. ( הילדים גדלים עם ביביסיטר , שיניים רקובות וכו' ). מה אני יכול לעשות כדי להוכיח לבית המשפט שהאמא לא ראויה לגדל את הילדים ?? אין לי אמון בעובדות הסוציאליות שבאמת לא עושות כלום (ביקשתי ממנה שיבקרו פעם אחת ללא תאום את האמא והילדים ע"מ שיראו שהם תמיד עם ביביסיטר והם לא עושות כלום ).

    • קטין שעובר התעללות
      עו"ד תמר טסלר | 20/07/2008 18:06

      שלום, קודם כל אם הנך חושב שהילד עובר התעללות ו/או הזנחה יש לך חובה להודיע על כך למשטרה (חובת דיווח), ו/או לפקידת סעד (שעפ"י הניסיון שלך לא עושה הרבה). איך אתה נלחם על החזקה? אתה תמיד יכול לקחת חוקר פרטי שיוכיח שהאם היא אינה אם סבירה והילד נמצא בסיכון (קח בחשבון, שאם פקידי הסעד על דעת עצמם ימצאו אותך כלא מתאים להחזיק בילד, על סמך ממצאי חוקר הפרטי יש אפשרות שיכריזו על ילד כקטין נזקק ויעבירו אותו למעון). יש המון השלכות לכל פעולה שאתה עושה, ולכן חשוב מאוד להתייעץ עם עו"ד בטרם הנך פועל. בהצלחה.

    • הזנחת ילדים- הסתת ילדים- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 20/07/2008 20:04

      שלום רב תוכל להגיש תביעה למשמורת ילדים ולדרוש בדיקת מסוגלות הורית. אם היא תמצא כמי שאין לה מסוגלות הורית או שלך יש עדיפות על פניה תוכל לדרוש בהתאם את המשמורת עליהם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר