התייחסות

  • מזונות מהוריי הבעל
    אתי | 16/07/2008 19:18

    מה הם התנאים לקבלת מזונות מהוריי בעלי? והאם קיים חוק כזה המאפשר לאישה לתבוע מזונות מהוריי בעלה במידה והוא לא משלם?

    • התייחסות
      שלמה | 16/07/2008 23:03

      שלום, חסר סיכוי לחלוטין. תארי לך שעכשיו כל אישה תתבע את הוריי בעלה. נראה לך הגיוני שהחתן שלך בעוד מספר שנים יתבע אותך כספית על כך שבתך ולטענתו חייבת לו משהו. בעלך הוא בעל דין בפני עצמו מאז היותו בן 18 שנים, לטוב ולרע. את התחתנת איתו ולא עם הוריו. הם לא חייבים לך כלום!

    • דיני משפחה- חיוב קרובי משפחה במזונות
      עו"ד מיקי שיפמן | 16/07/2008 23:27

      שלום רב, ע"פ סע' 4 לחוק המזונות (חוק לתיקון דיני משפחה (מזונות)) ישנה חובה לזון שאר בני משפחה מלבד בן הזוג וילדיו הקטינים ובהם אף נכדים, אלא שסע' 5 קובע את "סולם המזונות" וקובע שהחיוב לעשות כן הוא רק אם: 1. יש בידו של האדם לעשות כן לאחר סיפוק צרכיו וצרכי בני משפחתו, 2. אותו בן משפחה על אף מאמציו אינו יכול לספק צרכיו מעבודה או ממקור אחר, 3. אותו בן משפחה לא יכול לספק מזונותיו מעזבון או מבן משפחה שקודם בסדר ההיררכיה שנקבעה בסע' 4 לחוק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר