חובות של אדם שנפטר

  • תשלום חובותיו של נפטר
    טובה | 15/07/2008 10:33

    הורי חיו תחת קורת גג אחת מאחר והם התגוררו בדיור ציבורי אבי היה נרקומן והותיר אחריו חובות רבים אמי בת 70 וחיה מקצבת זקנה אבי הותיר אחריו חובות רבים למגן דוד אדום האם ניתן לחייב את אמי לשלם את חובותיו אני רוצה לציין שהוא לא השאיר אחריו רכוש או כסף אלא חובות בלבד לאמי אין רכוש כגון דירה או מכונית

    • חובות של אדם שנפטר
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/07/2008 22:16

      שלום רב אם החובות הם אישיים שלו, ולא ניתן לשייכם לאימך (צריך לבדוק כל חוב לגופו), אזי על הנושים לפנות לעזבון של אביך ולא לאימך. אם אימך ירשה משהו מהעזבון יוכלו הנושים להיפרע ממנה אך עד גובה הירושה ולא למעלה מכך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • שאלה נוספת באותו הקשר
        טובה | 16/07/2008 08:06

        תודה רבה לך שאלה נוספת באותו הקשר החוב של אבי למגן דוד אדום עומד על כמה אלפי שקלים. שלחנו להם מכתב ובו הסברנו שאבי נפטר ולא השאיר אחרי כסף וגם שלחנו להם תעודת פטירה אך הם טוענים שלא ניתן לבטל חוב זה האם אמי צריכה להעמיד עו"ד שיבטל את החוב או אנחנו צריכים להתעלם כי הם לא יכולים לחייב את אמי? במידה ואנחנו צריכים עו"ד למי ניתן לפנות לעזרה מאחר ואין לנו כסף לממן את העו"ד?

        • תשובה
          שיר | 16/07/2008 12:24

          בעיקרון הם לא יכולים לתבוע את אמך על חוב שאביך חייב. אבל, בדרך כלל כשמדא נקראים לפנות חולה הם מחתימים בן משפחה על התחיבותו לכיסוי החוב ובמקרה כזה הם יכולים לתבוע את בן המשפחה שחתם להם על כך. בנוסף, בחלק מהמקרים החולה זכאי לקבל החזר על דמי הפינוי מקופת החולים (למשל כאשר החולה אושפז בבית החולים). במקרה כזה, יש לשלם את החוב (המקורי) של כל ארוע ולהגיש לקופת החולים את הקבלה ביחד עם סיכום המחלה שקיבלתם מבית החולים.