הדבר הכי נכון וראשוני שעליך לעשות זה

  • צריך עזרה דחוף
    תומר | 15/07/2008 07:17

    שלום רב אבי נפטר לפי מספר חודשים ויש בידי צו ירושה הבעיה היא שמכל מיני סיבות אני לא יודע בדיוק מה היה הרכוש שלו איך ניתן לברר? הולכים לבנקים? מבררים על נכסים במנהל מקרקעי ישראל?

    • הדבר הכי נכון וראשוני שעליך לעשות זה
      גולש מזדמן | 15/07/2008 08:47

      לאסוף את כל הניירת שיש לו בבית בו הוא גר ושם סביר להניח שתגלה חלק נכבד מאותו רכוש. מצד שני כדאי שתעביר מכתב רשום לכל משרדיהם הראשיים של כל הבנקים בארץ ולשם תצרף את אותה צוואה שמקנה לך זכויות ותבקש מהם מחד לתת לך פרטים ומאידך למנוע פעולות שיביאו את כספו לאדם אחר שיטען לזכויות שאולי אביך בחייו נתן ולא סיפר לך. כך תעשה לגבי גורמים אחרים שיתכן שיש בידם רכוש אביך או שהם הצינור להעברת הרכוש לבעלים אחרים. בהצלחה בכל מקרה תתייעץ עם עו"ד ותזהר לתת לו ייפוי כח שיקנה לו העברת הרכוש לידיו ואחר כך אליך, כי ישנם כאלה שיעשו שימוש לא נכון בייפוי כח שלך ועלולים למשוך לעצמם רכוש השייך לך.

    • דיני משפחה- בירור אודות רכוש לפי צו ירושה
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/07/2008 22:21

      שלום רב יש לפנות עם צו הירושה המקורי לגופים השונים כפי שציינת בשאלתך, להציג אותו ולקבל את האינפורמציה המבוקשת על ידך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר