התייחסות

  • ירושה
    משה | 12/07/2008 06:52

    אני כרגע בתהליך פירוד/גירושין, להורים של אשתי המתבגרים נכסים שבוודאי אם הייתי ממשיך לחיות עם אשתי , לאחר מותם חלק מהם היו מגיעים אליה ואלי, כרגע משאנו בתהליך פירוד/גירושין מה המדיניות האם אני יכול לדרוש חלק בכך?

    • התייחסות
      אביהו | 12/07/2008 10:23

      שלום, ממש לא, אישתך טרם קיבלה את חלקה ב "ירושה" ומכאן אין אתה יכול לבקש משהו שטרם נמצא בידה. גם אם היה בידה, לא יכולתה לקבל מאד וזאת בשל חוק המתנות והירושות משנת 73 שבין היתר נקבע שם שכל דבר שניתן בירושה או במתנה לאדם ואין בו להוכיח שנוצר כתוצאה מחיי שותפות, אין בו שותפות.

      • החוק הוא "חוק יחסי ממון בין בני זוג"  לת
        עו"ד מיקי שיפמן | 13/07/2008 22:02

    • דיני משפחה-דין ירושה בעת איזון משאבים
      עו"ד מיקי שיפמן | 13/07/2008 22:01

      שלום רב, בעת עריכת איזון משאבים בין בני זוג נכסים שנתקבלו בירושה אינם נכללים במסת הנכסים ואינם ברי חלוקה. קל וחומר כאשר ההורים חיים ועוד אין בכלל ירושה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר