התייחסות גולש מזדמן

  • פסק דין במעמד צד אחד שניתן כנגדי ואני לא הייתי
    אלי מזרחי | 11/07/2008 13:43

    בארץ, ההורים שלי קבלו את כתב התביעה ואני יצאתי מהארץ לפני הגשת התביעה כנגדי, בימים אלו חזרתי מהארץ. פסקו לי לשלם 8000 ש"ח לחודש. האם על אף עבור זמן רב אני יכול לבטל את פסק הדין ולבקש קיום המשפט? ומה קורה עם צווי המאסר נגדי בגלל פסק הדין. אשתי הפעילה אותו בביטוח לאומי ועל ההפרשים היא פתחה תיק הוצאה לפועל, אני רוצה לבטל את פסק הדין, מה אני עושה לבנתיים עם צווי המאסר?

    • התייחסות גולש מזדמן
      אלי | 11/07/2008 15:05

      בוא נתחיל עם זה שמן הסתם כשהוריך קיבלו את המכתב הם עדכנו אותך טלפונית, אולי גם אמרת להם לפתוח אותו והם אמרו לך את תוכנו, אם כך היה, היה עליך מהיי שם לשלוח פקס דחוף לבית המשפט ולהודיע על העדרותך מהארץ ולבקש דחיית מועד לדיון. מבין שמדובר בפס"ד של בית המשפט לענייני משפחה. מה שאתה צריך לעשות דחוף זה ללכת מיד לאותו בית משפט שפסק את אותו פס"ד ודרך עו"ד להגיש שם "תביעה לביטול פס"ד" וכן בקשה ל "עיכוב ביצוע פסה"ד". בתביעה עליך לפרט ולנמק את סיבת אי נוכחותך וכדאי מאד שתגיד שם שאומנם הוריך קיבלו את המכתב אך הם לא פתחו אותו ובשיחות עמך שכחו ליידע אותך בעניין אחרת לא תצליח לבטל את פסה"ד המדובר. תטען גם שאישתך ידעה על העדרותך ועשתה עם ב"כ, "הבה נתחכמה לו" מול בית המשפט וניצלו הם את העדרותך ובכלל לדוור היה אסור מלכתחילה לתת את המכתב להוריך כשאתה הנמען {אפשר לתבוע את הדואר בנפרד בתביעות קטנות ולטעון שהם אלה ובטעות שעשו גרמו לך לכאב ראש ונזק כספי רב}. בבקשה {בש"א} עליך לנמק את אותן נימוקים ולבקש דחוף החלטה זמנית שתעכב את ביצוע פסה"ד ותגיש אותה בהוצל"פ ושם כל ההליכים נגדך יועכבו עד שבית המשפט יחליט סופית בתביעה שלך העיקרית. בהצלחה

      • תודה רבה לך היית לי לעזר רב, אבל הסיפור יותר, אנא
        אלי מזרחי | 11/07/2008 19:18

        חזור לגלוש פה ביום ראשון בצהריים, אולי אזדקק לעזרתך בשנית. עצותייך נפלאות. שבת שלום

    • פס"ד במעמד צד אחד- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 11/07/2008 19:03

      שלום רב, מניסיוני, לא בנקל נותן ביהמ"ש פס"ד בהעדר הגנה נגד נתבע ולכן תביעה לביטול פס"ד תהיה בעייתית וקשה. יחד עם זאת , כל מקרה לגופו ויתכן ויש לך נשסיבות מיוחדות שכדאי לבחון אותן. שנית, תביעת מזונות ניתן לפתוח מחדש כתביעה להקטנת מזונות או הגדלה (לפי הנסיבות) וכדאי לבדוק אופציה זו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • אבל פסק הדין ניתן בהעדרי, הגם שהיא ידעה שאני בחו"ל
        אלי מזרחי | 11/07/2008 19:20

        מדוע המתינה שאסע לחו"ל ולא תבעה אותי כאשר הייתי עוד בארץ? היות והיא קיבלה ממני ו/או מהוריי כסף באמצעים לא חוקיים, האם על זה יאמר שתהיה בעייה לבטל את פסק הדין?