תושב חוץ שהגיע לארץ ונפטר בארץ

  • תושב חוץ שהגיע לפני שנתיים למות בארץ עם אשתו
    מיכל | 02/07/2008 20:50

    השנייה נפטר לפני חודש. הוא לא השאיר צוואה היה לו רכוש רב ובנוסף היה מקבל רנטה גבוהה מגרמניה. אשתו השנייה שבארץ אמרה לי שיש 40,000$ ובקשה שאני אחתום לה יחד עם שאר האחים שלא יהיו לנו תביעות. האם אפשר להגיש לבית משפט בארץ בקשה לגילוי הרכוש שנותר שיופנה לבנקים ולכל מוסד אחר, האם אפשר להוציא צו ירושה לפי דין, מה עושים לפני מה?

    • תושב חוץ שהגיע לארץ ונפטר בארץ
      עו"ד מיקי שיפמן | 02/07/2008 22:58

      מיכל שלום לפי סע' 136 לחוק הירושה, מוסמך ביהמ"ש בארץ לדון בענייני ירושה של אדם שמקום מושבו ביום פטירתו היה בישראל או שהניחל נכסים בישראל. ראשית, עליכם להגיש בקשה לצו ירושה (לרשם לענייני ירושה) ואח"כ, בהתאם לצו, תוכלו לברר היכן הנכסים/הכספים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • בוקר טוב למיקי פישמן, תודה רבה לך עו"ד, האם צריך ל
        מיכל | 03/07/2008 08:08

        לבקש גם מינוי מנהל עזבון, ואיך נוכל לברר היכן הכספים/הנכסים, האם צריך להפעיל חוקר או להגיש בקשה לבית משפט? איך מגלים אם יש רכוש בחו"ל?

        • בירור אודות נכסים
          עו"ד מיקי שיפמן | 03/07/2008 18:08

          מיכל שלום לא חייבים למנות מנהל עיזבון. לא חייבים לשכור חוקר פרטי ומספיק לגשת לגופים השונים ולהציג את הצו שיתקבל לידיכם (אחרי שתוציאו כמובן). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר