בענייני סמכות בביה"ד הרבני הולכים לפי מקום הנתבע

  • גט
    אתי | 18/06/2008 11:28

    אם אני גרה ברמלה ובעלי גר בבת ים היכן אני אמורה לפתוח תיק לגירושים? בת"א או בירושלים? לי אמרו ת"א באם זה נכון? והאם אני צריכה ייצוג משפטי או שאני יכולה לעשות זאת לבד וכמה עולה פתיחת תיק גירושים?

    • בענייני סמכות בביה"ד הרבני הולכים לפי מקום הנתבע
      עו"ד מיקי שיפמן | 19/06/2008 00:21

      אתי שלום הכלל הקבוע בתרנה ז' (1) לתקנות הדיון בבתי הדין הרבניים קובע שהתובע הולך אחר הנתבע, כלומר מגיש תביעה לביה"ד שהינו בעל הסמכות לפי מקום מגורי הנתבע. במקרה שלך מדובר בביה"ד בת"א. לגבי הגשת תביעה בכוחות עצמך, אשיב לך כפי שעניתי פעמים רבות בעבר, תאורטית אין מניעה לעשות זאת, זה אפשרי, השאלה היחידה היא האם תדעי בדיוק מה לכתוב ומה לא לכתוב (שזה חשוב לא פחות) וכאן, בדיוק בנקודה הזאת , במקום שאנשים שאינם עו"ד (מוכשרים ככל שיהיו) עלולים לשגות ולפגוע בעצמם ולגרום נזק שהינו לפעמים בלתי הפיך. לשיקולך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • סיבות
        אתי | 19/06/2008 10:13

        הסיבות שאני רוצה להתגרש הן קודם כל אלימות מילולית ופיזית ודבר שני חמוד לא פחות זה הימורים. בעלי מהמר כפייתי וניסינו כבר שלום בית וזה לא הלך כי הוא המשיך עם שני הדברים האלה.