פסיקתא

  • פסיקתא
    גל | 02/06/2008 16:22

    שלום רב, מהי "פסיקתא"? האם ניתן לחייב צד לבצע פעולה מסויימת באמצעות פסיקתא? האם אפשר לבקש "פסיקתא" שכנגד?

    • פסיקתא
      עו"ד מיקי שיפמן | 02/06/2008 23:49

      גל שלום על סמך החלטה שניתנה ע"י ביהמ"ש מותר לערוך פסיקתא, שהוא מסמך אשר מכיל את מספר התיק, שמות בעלי הדין ומענם, הסעד או ההכרעה האחרת שניתנו בענין הנדון, וצו בדבר הוצאות המשפט. הפסיקתא תוגש לביהמ"ש ותחתם ע"י שופט או רשם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • פסיקתא 2
        גל | 03/06/2008 15:52

        מיקי שלום, ברשותך, 2 ביאורים קטנים, האם ניתן לדרוש פיצויים מוסכמים בפסיקתא? האם כנגד ניתן לטעון כי נושא זה מצריך דיון ובכך לנטרל הליך זה? בתודה,,,

        • פסיקתא
          עו"ד מיקי שיפמן | 04/06/2008 21:56

          גל שלום הפסיקתא ניתנת ע"פ החלטת ביהמ"ש, זה פשוט מנוסח ע"פ החלטת ביהמ"ש ומוגש לחתימתו. אין דיונים בענין הפסיקתא. דוגמא: בימ"ש קבע בהחלטה שהוא נותן צו לגילוי מסמכים בכל מוסד בנקאי, ואתה מבקש לפנות לבנק כלשהו. הבנק לא יקבל את ההחלטה כמו שהיא, בדרך כלל, וידרוש פסיקתא. ולכן מה שעושים זה דבר פשוט מאוד מגישים מסמך לבימ"ש וקוראים לו בכותרת "פסיקתא" ובו מציינים את מס' התיק, השמות וכן מציינים כי לפי החלטה מתאריך X ניתן צו גילוי מסמכים לבנק Y. ביהמ"ש חותם על זה ועם הטופס החתום ניתן לגשת לבנק ולקבל את החומר המבוקש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר