צוואה הדדית

  • צוואה הדדית
    שלומית | 16/05/2008 22:21

    שלום, סבי וסבי ערכו בשנת 1977 צוואות.לכל אחד צוואה, הזהה למשנהו מלבד שני סעיפים בהם הוסיפה סבתי כי מורישה לי שני תכשיטים.בנוסף יש סעיף (בשתי הצוואות) בו נרשם כי "אני רשאי לשנות צוואתו זו מעת לעת..." - האם מדובר בצוואה הדדית ? שאלה נוספת:לאחר שנה, 1978 , נפטר סבי. סבתי כתבה צוואה חדשה ב - 1999 בה שמי לא מופיע בירושה. (בזו משנת 1977 הופיע שמי כיורש). לפני חודש סבתי נפטרה. האם ניתן לערער על כך? אציין כי דודי, שהיה בנה היחיד של סבתי באותן שנים (אבי נהרג) , מימש חלק מצוואתו של סבי. האם ניתן לערער על צוואתה של סבתי ולדרוש את חלקי לפי הצוואה הישנה משנת 1977 ? תודה מראש !!

    • צוואה הדדית
      עו"ד מיקי שיפמן | 17/05/2008 23:53

      שלומית שלום לכאורה נראה שמדובר בצוואות הדדיות. הכלל הוא שגם בצוואות הדדיות ניתן לשנות בכל עת את הצוואה כך שבמצב בו שונתה צוואה, אם שונתה במצב שהסבתא הייתה כשירה מנטלית לצוות והצוואה נערכה בהתאם להוראות החוק הרי שאין לערער על הצוואה השניה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר