צוואה - דיני משפחה

  • צוואה
    מינה | 16/05/2008 16:40

    אבקש ייעוץ המקרה הוא כזה: סבא שלי ז"ל השאיר צוואה לשלושת נכדיו(אני אחת הנכדות)בנוסף יש לו שני בנות אשר אותן לא כתב בצוואה. סבי היה סיעודי ומצבו לא היה טוב בזמן שנרשמה הצוואה.עכשיו שאנחנו הנכדים רוצים לקבל את הכסף מבקשים מהאמהות שלנו חתימה שהן מסכימות לצוואה.במידה ואחת מהן לא מסכימה.(מסיבה שרוצה לקבל גם חלק מהצוואה)האם: 1.התיק עובר לבית משפט? 2.כמה זמן זה יכול להימשך?ואם בכלל ניתן לבטל צוואה? 3.והאם הבנות יצטרכו להגיע לבית המשפט? 4.האם יכול להיות מקרה שהצוואה תיתחלק בין שני הבנות +3 הנכדים? תודה מראש.

    • צוואה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 16/05/2008 17:04

      מינה שלום, ברגע שסבא שלך השאיר צוואה יש לקיימה בדרך של הגשת בקשה לצו קיום צואה לרשם לענייני ירושה. אם ישנן התנגדויות לצוואה התיק יעבור לבימ"ש לענייני משפחה שישמע את ההתנגדויות וזה כולל כמובן הגעה לבימ"ש של הנוגעים בדבר. ביטול הצוואה יוכל להיות למשל, אם יוכח שהצוואה נעשתה כשהסבא לא היה כשיר מבחינה מנטלית לערוך אותה וכיו"ב. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה רבה על התשובה המהירה,שאלה נוספת...
        מינה | 18/05/2008 08:09

        מעניין אותי לדעת כמה זמן זה יכול לקחת...חודשים ?או אפילו שנים? כי אמרו לי שתיקים שעוברים לבית משפט זה יכול לקחת שנים.

        • זמן
          עו"ד מיקי שיפמן | 18/05/2008 09:36

          מינה שלום בין מס' חודשים לשנים תלוי אם יש הסכמות או אין. אם אין זה יכול בהחלט להימשך ולהגרר בהליכים שונים. אם לא זה יסתיים תוך זמן קצר יחסית שבבימ"ש הכוונה היא תמיד לכמה חודשים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר