ישראלית-ארה"ב

  • ישראלית המבקשת להתחתן עם תושב ארה"ב מבקשת להכניס בהסכם טרום הנישואין סעיף לפיו אם יהיו גירושין...
    א' | 09/05/2008 18:06

    הם יערכו בביה"ד הרבני שבישראל.השאלה היא ע"פ ההנחה הדי מבוססת שביה"ד הרבני בישראל אינו מטיב עם המגזר הנשי- מדוע לה לבקש הכנסה של סעיף כזה.ועוד כמה שאלות-האם ייתכן מצב שביה"ד יפסוק מזונות לאשה ובאלו מקרים ועד כמה וכן לאיזה גובה יכולים להגיע המזונות לילדים שהבעל יצטרך לשלם(בהנחה שהוא אמיד..)?כמו כן, הייתכן גם במצב חריג שהאשה תבקש ותקבל צו עיכוב יציאה מהארץ נגד הבעל אשר כאמור הוא תושב חוץ והדבר יהיה מאוד פוגעני כלפיו מאחר והוא מתגורר בארה"ב ומנהל את עסקיו שם.אודה לכל מי שיכול לתת מענה ענייני ומפורט ככל היותר בעניין

    • ישראלית-ארה"ב
      עו"ד מיקי שיפמן | 10/05/2008 20:48

      שלום רב, מאחר ואיני נביא אני לא יודע ולא יכול לדעת מה השיקול ששקלה כשהסכימה לסע' זה. יתירה מכך אציין כי ההנחה עליה את מתבססת אינה נכונה בכל המקרים. ביה"ד יפסוק מזונות לאישה ע"פ קריטריונים קבועים ומקובלים והעיקרי והבסיסי הוא שהם נשואים, כי לאישה גרושה לא משלמים מזונות. חיוב האב במזונות הילדים יהיה אף הוא לפי קריטריונים קבועים ויש להוכיח בפני ביה"ד/ביהמ"ש את רמת המחיה וההוצאות החודשיות והשתכרות והכנסות הצדדים אשר על פיהן יפסוק את המזונות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה, עו"ד מיקי!האם יש תשובה גם לעניין צו העיכוב?
        א' | 12/05/2008 21:12

        עניין צו העיכוב יכול להיות עקרוני מאחר שכאמור עסקי הבעל ומשפחתו מצויים בחו"ל.