מהמרת-שלום בית

  • גירושין
    ישראלה | 08/05/2008 09:17

    אנו פרודים 5 שנים, אני מבקשת שלום בית ובעלי רוצה להתגרש, העילות שהוא מציג הן; מהמרת כפייתית,ולא שומרת שבת, א, אני שחקתי פעם בשבוע קלפים עם בני משפחה וחברות וזאת היתה בהסכמתו. לכן ברצוני לדעת האם זה נקרא מהמרת כפייתית? ב. בקשר לשמירת השבת כשהוא היה בבית שמרתי על קדושת השבת, ורק לאחר שהוא עזב התחלתי לנסוע בשבת. שאלתי היא, איךלהמשיך בדרישה לשלום בית ולא להשבר, ברצוני לציין שאנו בשלב של הגשת סיכומים, כמו כן אני מקבלת מזונות עליי ועל בני הקטין, ואני באמת ובתמים למרות שזה נשמע מגוחך רוצה בשלום בית. ג.איך אפשר להשיג ממוחה הגדרה למהמר כפייתי?

    • מהמרת-שלום בית
      עו"ד מיקי שיפמן | 09/05/2008 16:10

      שלום רב העובדה שאת רוצה שלום בית אינה מגוחכת כלל, איני יודע כמה זמן אתם נשואים אבל ברור שיש רגשות האחד כלפי השני ולא פעם נתקלים במצבים שבהם האחד אינו רוצה בהליך. בכל אופן, מאחר ואתם בשלב הסיכומים כל שנותר כרגע הוא להמתין לפסה"ד ואין למעשה הרבה מה לעשות, כל צד הביא ראיותיו בפני ביה"ד וחקר את עדיו ולאחר הגשת הסיכומים יתן ביה"ד פס"ד. על פסה"ד שיינתן ע"י ביה"ד הרבני ניתן יהיה להגיש ערעור לביה"ד הרבני הגדול בירושלים, ככל שתזדקקי לערעור זה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • מהמרת- שלום בית
        ישראלה | 11/05/2008 09:42

        בהמשך לפנייתי, אני נשואה 32 שנה, ואני טרם הגשתי את סכומיי, איך אצליח לשכנע את בית הדין, כדי שהם לא ייפסקו שעליי לתת גט, כמו כן את המאהבת שבגללה הוא עזב את הבית הוא עזב והוא חזר לגור בבית אמו

        • תשובה 2
          עו"ד מיקי שיפמן | 11/05/2008 11:00

          שלום רב, כפי שציינתי, בשלב זה לא ניתן להוסיף ראיות והוכחות. צריך לשקול את המשך הצעדים כאשר כל החומר מונח בפני עוה"ד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר