דיני משפחה- גט

  • ביטול גט
    בונבון | 05/05/2008 18:43

    האם לאחר שניתן גט ביד אסור לבעל ולאשה להתייחד במשך שלושה חודשים? ואם כן. האם הגט מבוטל בעיני החוק?

    • דיני משפחה- גט
      עו"ד מיקי שיפמן | 06/05/2008 10:57

      שלום רב לאחר הגט אסור לאישה להתייחד עם גבר אחר במשך 92 יום (צ"ב יום) שהם כ- 3 חודשים. עם הגרוש שלה אסור לה להתייחד אלא אם כן יינשאו בשנית. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ... וחלק שני של השאלה: האם הגט מבוטל?  לת
        בונבונית אחרת | 06/05/2008 11:01

      • ביטול גט-תגובה חוזרת
        בונבון | 06/05/2008 11:36

        לא הבנת את שאלתי: האם זוג שהתגרש והתייחד לאחר מכן, גיורושיו מבוטלים בעיני החוק?

        • דיני משפחה
          עו"ד מיקי שיפמן | 06/05/2008 11:59

          אין חיה כזו "ביטול גט" ע"פ ההלכה למרות שיש "איומים" מצד דיינים שיבצעו זאת, אך המשמעות הינה מרחיקת לכת (אם, למשל, התחתנה האישה עם בעל חדש ונולדו ילדים הם יחשבו ממזרים) ולכן התשובה היא שהגט לא יבוטל. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר