הסכם גירושין ואכיפתו

  • שאלה
    assaf1976 | 06/04/2008 14:54

    בהליך גירושין לפני כשלוש שנים וחצי, אשתי (גרושתי) ואני חתמנו על הסכם גירשין ובו נקבע בין היתר שזכויותי בדירה המשותפת לשנינו (המשולמת במשכנתא) תעבור על שמה והיא מצידה תפעל להסרת נטל המשכנתא מעלי בכך שהיא תעביר את הרישום על שמה באופן מלא. היא קיבלה את הגט אך מאז ועד היום ועל אף שהזכרתי לה פעמים רבות, היא איננה מעבירה על שמה את הדירה (שעדיין רשומה על שמנו במשותף) ואינה משחררת אותי מנטל המשכנתא. שאלתי היא האם אוכל לטעון שמשום שלא תבעה את זכותה במשך כשלוש וחצי שנים אז היא "ישנה על זכויותיה" ומשכך הפסידה אותן ? בנוסף, כבר זמן רב היא משכירה את הדירה לשוכרים ושאלה נוספת שעולה היא האם אוכל לטעון להשגת גבול מצידם וכן האם אוכל לדרוש מהם דמי שימוש ראויים משום שהדירה שייכת גם לי ?

    • הסכם גירושין ואכיפתו
      עו"ד ליאת עצמון | 06/04/2008 21:57

      אסף שלום, לא ברור מפנייתך האם הנך ממשיך לשאת בנטל המשכנתא ובמידה וכן – מדוע? (מדובר בשלוש וחצי שנים...) כמו כן, נשאלת השאלה האם בד בבד עם עריכת ההסכם נקבעו תנאים והגנות לשם ביצוע העברת הדירה על שם גרושתך? האם פנית אליה בעניין ? מה תגובתה ? האם ההסכם אושר וקיבל תוקף של פסק דין בביהמ"ש? על פניו לא ניתן להפסיד זכויות במקרקעין על דרך של התנהגות, יחד עם זאת יש לבחון את המקרה גופו של עניין ולעיתים להתנהגות עשויה להיות משמעות שכן בפועל מחצית הדירה רשומה על שמך ויתכן והנך ממשיך לשאת בהוצאות המשכנתא. מומלץ לך לקבל בעניין ייעוץ משפטי אישי תוך בחינת הנסיבות ונוסח הסכם הגירושין. בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

      • המשך לשאלה
        assaf1976 | 07/04/2008 02:02

        ראשית אני מודה לך על התשובה. בהמשך לדברי אציין כי נכון להיום אני עדיין משלם את המשכנתא ותשלום זה מתקזז מדמי המזונות החודשיים שאני משלם. לשאלתך, אני לא מפסיק לשלם את המשכנתא כי היא יורדת בהוראת קבע מחשבוני ואינני רוצה שהבנק יוציא לי צווי עיקול למשכורת ויפתח נגדי בהליכים משפטיים. דיברתי איתה פעמים רבות על הנושא ואף ציינתי שכל זמן שאני נושא בנטל המשכנתא זה שולל ממני את זכותי למשכנתא לעצמי. היא מצידה אומרת שתטפל בזה אך בפועל היא לא עושה כלום (ככל הנראה מתוך אדישות). ההסכם בנינו קיבל תוקף של פסק דין בביה"ד הרבני ובהסכם לא נקבעו תנאים לעניין ההעברה למעט הערה ולפיה עליה להעביר את הנכס על שמה ולפטור אותי מנטל המשכנתא בתוך שנה מיום חתימת ההסכם (וכאמור עברו שלוש וחצי שנים). לא נקבעה סנקציה כלשהי למקרה שהיא לא תעשה כן.

        • ביזיון ביה"ד אי ביצוע הוראות פסק דין
          עו"ד ליאת עצמון | 09/04/2008 11:55

          אסף שלום, מפנייתך עולה כי התשלומים המשולמים על ידך בגין המשכנתא מתקזזים מדמי המזונות החודשיים ולפיכך נראה כי על פניו מאחר ותשלום המשכנתא אינו בנוסף למזונות, הרי שתשלומי המשכנתא אינם מהווים תשלומים בגין זכויות בדירה. תוכל לשלוח לאשתך מכתב התראה בעניין בו תקצוב לה זמן סביר לבצוע ההליכים הנדרשים עפ"י ההסכם, לרבות הוצאת שמך כחייב משכנתא. כל טוב ובהצלחה, בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

          • תודה רבה, עזרת לי מאוד  לת
            assaf1976 | 10/04/2008 02:51