הליך גישור והשפעתו על ההליכים המתנהלים בפני ביהמ"ש לענייני משפחה

  • גישור
    שרית | 04/04/2008 18:36

    אני נמצאת בהליכי גירושין מבעלי הוא הגיש תביעת גירושין נגדי ואני הגשתי תביעה למזונות בבית משפט. השבוע חתמנו אצל מגשר על הסכם לגישור.אנחנו רוצים לנסות להגיע להסכם בלי בית משפט. האם הגישור דוחה באופן אוטומטי את הדיונים בבית משפט עד שנראה אם אנחנו מצליחים להגיע להסכם או שאפשר לקיים את הדיון במקביל לגישור?

    • הליך גישור והשפעתו על ההליכים המתנהלים בפני ביהמ"ש לענייני משפחה
      עו"ד ליאת עצמון | 06/04/2008 00:12

      שרית שלום, אני מאחלת לכם בהצלחה בהליך הגישור. הליך הגישור איננו דוחה או מבטל את ההליכים בביהמ"ש. במידה ואמור להתקיים בעניינכם בימים הקרובים דיון בביהמ"ש, תוכלו להודיע לביהמ"ש כי מתנהל הליך גישור שטרם מוצה וכי ברצונכם לדחות את מועד הדיון בפרק זמן של כחודש ואף לתת מועדים מוסכמים לדיון אחר. במידה ואמור להתקיים דיון במועד רחוק יחסית, תקדמו את הליך הגישור מתוך מטרה להגיע להסכמות לפני מועד הדיון ובמועד הדיון לאשר הסכם אליו תגיעו ולבקש מביהמ"ש לתת להסכם תוקף של פסק דין (רצוי להגיש בקשה בנוגע לכך עם העתק ההסכם לפני מועד הדיון). בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!