שיתוף פעולה בין הורים בגידולו וחינוכו של קטין

  • ביקור אצל מאבחנת
    עדי | 26/03/2008 10:19

    התגרשנו לפני שנה ו.בני בן ה-4 נמצא לן אצל אביו פעם בשבוע. לאחרונה , עפ"י תאורים של הילד עולה לי החשד שהאב לוקח את הילד לטיפול/אבחון אצל פסיכולוגית. כשאני שואלת את האב, הוא עונה לי: "זה לא עניינך מה אני עושה איתו בשעות שהוא אצלי" ועוד תגובות מהסוג הזה. שאלתי: האם מותר לאחד ההורים לקחת את הילד לטיפול ללא ידיעת ההורה השני, ואם אכן קורה הדבר, מה ניתן לעשות בנידון.

    • שיתוף פעולה בין הורים בגידולו וחינוכו של קטין
      עו"ד ליאת עצמון | 26/03/2008 12:54

      עדי שלום, מפנייתך עולה כי התגרשתם לפני שנה וככל הנראה ניתן פסק דין בנוגע לעניין המשמורת והסדרי הראייה. בד"כ בין אם פסק הדין ניתן עפ"י הסכם והן אם ע"י ביהמ"ש קיימת התייחסות לאופן בו ההורים ינהגו ביניהם תוך גידול הקטין בשיתוף פעולה הדדי וכיוצ"ב. גם כאשר מדובר במהלך החיים ה."רגיל" ובעשיית פעילויות סבירות, להורה קיימת זכות לדעת מה נעשה עם בנו הקטין בשעה שהוא נמצא אצל ההורה האחר. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בטיפול פסיכולוגי ונראה כי הורה לא יכול לקחת ילד לטיפול פסיכולוגי באופן חד צדדי מבלי לשתף את ההורה השני בדבר מבעוד מועד ותוך קבלת החלטה משותפת לטובת הקטין, הן לגבי הצורך בקבלת הטיפול והן לגבי זהות המטפל וכיוצ"ב. במאמר מוסגר יצוין כי כפי הנראה פסיכולוג היודע כי מדובר לילד להורים גרושים לא ייתן טיפול מבלי שקיבל הסכמת שני ההורים. במקרה שלך מדובר בילד בן 4 והשאלה האם מדבריו הנך יכולה לקבל פרטים נוספים, ספציפיים שיאששו את חשדך. במידה ולא יהא שיתוף פעול מצד הגרוש שלך, תוכלי לשקול פנייה לביהמ"ש בבקשה לדיון דחוף בעניין וכן למתן צו מניעה עד לבירור העניין והצורך, אם בכלל, בין כותלי ביהמ"ש. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!