הסתלקות מעיזבון ומס שבח

  • העברת נכס מקרקעין ללא תמורה בין כלה לכלה
    ארז | 25/03/2008 19:49

    שני אחים ירשו נכס מקרקעין. שני האחים העבירו לפני מותם בצוואה את חלקם לנשותיהם וילדיהם. לאחר ששני האחים נפטרו, מעוניינת כלה אחת להעביר לכלה השניה את חלקה במקרקעין ללא תמורה. האם ניתן לקבל פטור ממס שבח בעסקה זו? לאחר בדיקה, נראה כי המסלול של פטור ממס שבח באמצעות מתנה לקרוב במסגרת חוק מיסוי מקרקעין אינו רלוונטי שכן יחס כלות של אחים אינם נחשבות "קרוב" לעניין חוק מס שבח מקרקעין. שאלתי, האם מבחינת חוק הירושה, ניתן ליהנות מפטור מס שבח באמצעות טכניקה של הסתלקות מעיזבון, או שהיחס המשפחתי בעניינו ( כלה כלפי כלה ) איננו מאפשר זאת?

    • הסתלקות מעיזבון ומס שבח
      עו"ד ליאת עצמון | 26/03/2008 12:18

      ארז שלום, מפנייתך עולה כי קיים נכס הרשום בחלקים שווים ע"ש שתי גיסות/כלות, אשר כל אחת מהן קיבלה את חלקה בנכס עפ"י צוואה שהשאיר אחריו הבעל המנוח של כל אחת מהן. כלומר, מדובר בשתי צוואות נפרדות אשר כל אחת מהגיסות/כלות קיבלה בגין כל אחת מהצוואות את חלקה ברכוש ולפיכך לא ברור כיצד אחת מהן יכולה להסתלק מעיזבון השנייה כל עוד לא מדובר באותו עיזבון. במידה והיה מדובר באותו עיזבון נראה כי ויתור של יורש על חלקו בנכס לא ייחשב פעולת מכירה במס שבח אלא אם אותו יורש ויתר על חלקו תמורת תשלום. מובן שיש לבחון כל מקרה לגופו של עניין ובהתאם לנסיבות. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!