מדור לילד אחד לפי דיני משפמה

  • סרבן גט +פירוק שיתוף
    יוליה | 21/03/2008 20:31

    אנחנו פרודים כבר שנה וחצי.הוא מסרב לתת לי גט או להגיע להסכם.דבר היחיד שהוא ביקש זה פירוק שיתוף ולמרות החלטת בית המשפט גם את זה הוא לא מוכן לייסם כי לא מעוניין לשלם מדור לילד בן ה-15. מה קורה אחרי פירוק השיתוף אם דירה שאני מעוניינת לקנות ועבורה אני אצטרך לקחת משכנתא? כאשר הוא ירצה להתגרש אני צריכה שוב להתחלק איתו שוב? מה אלי לעשות כדי לא ליפעול במלקדת ? תודה יוליה

    • מדור לילד אחד לפי דיני משפמה
      עו"ד ליאת עצמון | 23/03/2008 23:35

      יוליה שלום, מפנייתך עולה כי את ובעלך בהליכי גירושין מזה כשנה וחצי וכי בעלך מצד אחד הגיש לביהמ"ש תביעה לפירוק השיתוף בדירת המגורים ומצד שני, איננו מוכן להתגרש וכן איננו מוכן לשאת בהוצאות המדור עבור בנכם בן ה- 15, לכשהדירה תימכר. מאחר וסביר להניח שנישאתם לאחר 1/1/74, נראה כי חל עליכם הסדר רכושי שנקרא איזון משאבים. על פי הסדר זה רק לאחר הגירושין, ניתן לאזן בין נכסי בני הזוג ולחלק ביניהם את הרכוש. בעלך ניסה לעקוף את הנושא, ולכן, הגיש תביעה לפירוק שיתוף בדירה כבר עתה, לפני מועד הגירושין.על מנת ליצור הפרדה רכושית ביניכם כך, שהדירה שתרכשי תחשב נכס שלך בלבד ולא תיחשב כנכס משותף (מכיוון שתירכש בזמן שתהיו נשואים), עליכם להגיע להסכמה ו/או לבקש מביהמ"ש להצהיר על מועד הקרע ביניכם. לעיתים קרובות מועד הקרע הינו מועד הגשת התביעות ע"י הצדדים או מועד אחר שנקבע בהתאם לנסיבות. כל עוד "מועד הקרע" ידוע ומוסכם, החל ממועד זה יש הפרדה רכושית ובדירה שתרכשי נראה כי לבעלך לא יהיה כל חלק. לגבי מדור לילד,עבור ילד אחד על האב להשתתף ב- 30% מהוצאות המדור. כשהילד בן 15, יש גם משקל לשכרה של האם ולכושר השתכרותה. כל טוב, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!