המשך לשאלה

  • משמעות של חיים בנפרד לאורך שנים
    סקרן | 19/03/2008 16:02

    שלום רב, האם יש משמעות לכך שזוג חי שנים ארוכות בנפרד, מנהלים חיים נפרדים ואף בארצות נפרדות. האם יש סיכוי שהדבר יחשב כגירושין דה פקטו לנושא חישוב פיצויים של בן זוג שנפטר?

    • המשך לשאלה
      סקרן | 19/03/2008 16:04

      בנוסף, האם יש משמעות לכך שאחד מבני הזוג התחתן מיד אחרי שבן הזוג נפטר לעניין הפיצוי?

      • גירושין בדיני משפחה והשפעת נישואי אלמנה לעניין קצבת שארים
        עו"ד ליאת עצמון | 20/03/2008 15:43

        שלום רב, מגורים בנפרד, גם אם מדובר בתקופה ארוכה, אינם נחשבם כאקט גירושין כשמדובר בבני זוג שנישאו כדת משה וישראל. אותם בני זוג ייחשבו כזוג גרוש רק בהתקיים עילה לגירושין ולאחר מתן גט. מפנייתך לא ברור לאילו פיצויים הנך מתכוון ולפיכך לא אוכל לענות על השאלה. במידה ומדובר בקצבת שארים מהביטוח הלאומי, עשויה להיות לנישואי האלמנה משמעות להמשך קבלת הקצבה. לעיתים ניתן מענק נישואין בגובה 36 קצבאות חודשיות ורק בהתקיים תנאים מסוימים ניתן להמשיך לקבל את הקצבה כגון במקרה בו שכרו של בעלה נמוך משכר של כ- 4,300 ₪ בחודש הנישואין וכן הוא איננו מסוגל לכלכל את עצמו וביום הנישואין מלאו לו 60. בנוסף, לעיתים ניתן להמשיך לקבל את הקצבה כאשר האלמנה שנישאה בשנית מתגרשת או נוקטת בהליכי גירושין בתוך 10 שנים מיום שנישאה בשנית. כל טוב, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!