חילוקי דיעות בין לקוח לעו"ד

  • החזר הוצאות משפטיות ושכ"ט
    דנה | 19/03/2008 09:47

    שלום, אני מצוייה בהליכי גירושין מתישים..לאחרונה , באחד הדיונים ביקשה עורכת דיני שבית משפט יחייב בעלי בהוצאות משפט על בקשה מסויימת שהגיש ושאילצה אותנו להגיב ולהגיע לדיון. בית המשפט אכן חייב את בעלי בהוצאות של אותו הליך. עורכת דיני קיבלה ממני תשלום עבור דיון זה - כי זה הוסכם בחוזה הייצוג בינינו בתחילת הדרך. אולם עורכת דיני טוענת כי עלי להעביר אליה גם את הסך שקיבלתי כהחזר הוצאות לפני החלטת השופט. ידוע לי כי " כי שכר טירחת עו"ד כמו הוצאות משפט אחרות נפסקות לטובת בעל הדין, כדי לפצותו ולא כדי להעשיר את עו"ד המייצג. אולם עורכת הדין שלי מתעקשת שעלי להעביר לה הסכום...על אף ששום דבר כזה לא סוכם בינינו ועל אף חוסר ההיגיון והצדק בכך. ( האם יש חוק ברור בעניין? האם למעשה אני נתונה לשרירות ליבה?) אני חשה משבר אמון מולה ואיני יודעת כיצד עלי לנהוג. האם לוותר או להתעקש ולהסתכן בכך שהיא עלולה להפסיק לייצגני אולי עקב חילוקי דיעות אלו בינינו. לתשובתך אודה. דנה

    • חילוקי דיעות בין לקוח לעו"ד
      עו"ד ליאת עצמון | 20/03/2008 12:05

      דנה שלום, בד"כ נושא שכר טרחת עו"ד מסוכמים מראש בין עוה"ד והלקוח ויש להם ביטוי בהסכם שכר הטרחה. נהוג שהוצאות משפט שנפסקים ע"י ביהמ"ש במסגרת הליכים המשפטיים משולמים לעוה"ד אך כמובן שהדבר נתון להסכמת שני הצדדים. אני מבינה את חששך לאבד מצד אחד עו"ד שייצגה אותך נאמנה ומצד שני "להפסיד" את ההוצאות שנפסקו. יתכן ותוכלי להפנות את פנייתך לועדת שכ"ט של לשכת עורכי הדין אשר דנה בנושאים אלו. הפנייה נעשית בכתב וגם עוה"ד שלך תתבקש להגיב על כך ובהסתמך על החומר שיוצג בפניה הועדה תיתן המלצתה בנושא. המלצת הועדה איננה מחייבת ולא מהווה תלונה כלפי עוה"ד, אם כי עו"ד שאינו פועל על פי המלצת הועדה עלולים לנקוט נגדו בצעדים משמעתיים. יתכן ותוכלי להגיע להסכמה עם עוה"ד שלך כי מה שיומלץ ע"י הועדה יחייב את שתיכן וכי שתיכן תפעלנה על פי המלצת הועדה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!