פתרון סכסוך בדיני משפחה - בהליך גישור או בביהמ"ש ?

  • שאלה על בית משפט למשפחות
    יגאל | 16/03/2008 09:20

    שלום רב! האם יכול להיות מצב שאני אציע פנייה לגישור לבן משפחה שהסכמתי איתו על רכוש בכתב. המסמך חוקי והכל. ואז הוא שמנסהלהפר את ההסכם יגיד שהוא לא מוכן לגישור או לא יענה לי בכלל ואח"כ כשלא תהיה לי ברירה ואצטרך לתבוע אותו ושיאכיפו את ההסכם בבית משפט הוא פתאום יגיד שהוא רוצה גישור. למה אני שואל? כי אני מפחד להוצאות שלי. כאילו אני אשקיע ואשלם לעו"ד ואין לי עכשיו יותר מדי להרשות לעצמי אבל גם אין לי ברירה. אז האם הצד שמפר יכול לשחק בי ככה או שלפחות הבית משפט יראה שהצד המפר הסככם גם עושה ממני צחוק כי בצעתי לו גישור וכו' והוא לא רצה. ואז הוא השופט יכול לחייב אותו על ההוצאות שלי ששילמתי לעו:ד סתם? או לקנוס אותו או משהו או שאני אוכל אותה.תודה על העזרה שלך יגאל

    • פתרון סכסוך בדיני משפחה - בהליך גישור או בביהמ"ש ?
      עו"ד ליאת עצמון | 17/03/2008 13:22

      יגאל שלום, כאשר פונים להליך של גישור על מנת לנסות לפתור את הסכסוך, פעמים רבות הצורך בניהול הליכים בפני בימ"ש מתייתר. לעיתים עלול להיווצר מצב לפיו אדם מציע לצד השני לנסות ליישב את הסכסוך בדרכי נועם ובמסגרת הליך גישור, הצד השני מסרב ורק לאחר שאותו אדם שנתקל בסירוב להליך גישור, הגיש תביעה מפורטת בה פירט את טענותיו, הצד שכנגד יעדיף בכל זאת לנסות לפנות להליך גישור ואף לחסוך את העלויות המשפטיות בגין התגוננות בפני התביעה... בד"כ מחייבים בהוצאות משפט לטובת הצד שזכה במשפט (בד"כ זה יהיה לאחר ניהול הליכים משפטיים בפני ביהמ"ש והוצאת הוצאות אשר במרבית מהמקרים אינן מכוסות במלואן ולעיתים אף משולמות לעוה"ד שייצג את הצד הזוכה). על פניו מאחר ומדובר בהסכם שכבר התגבש ונחתם, מומלץ לך בחום לנסות ליישב את הסכסוך בדרכי נועם במסגרת הליך גישור ורק לאחר מכן לפעול מבחינה משפטית במידה הצורך. לשיקולך – לאחר בחינת זכויותיך המשפטיות. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד

      • סליחה. אני מבקש תשובה לשאלה בבקשה.
        יגאל | 17/03/2008 17:13

        תודה על התשובה. מה שאיני מבין וזה מה ששאלתי קודם זה אם הגישור לא יתקיים בגלל שהצד לא נענה להצעה ואז רק לאחר תביעה ישנה דעתו. כלומר נגיע לבית משפט אחרי שנשלם לייצוג ולכתיבת תביע ההוא פתאום יגיד שהוא רוצה גישור. אז מה זה אומר ש השופט יקבע מגשר? והאם אז יחוייבו הצדדים במה שיקבע המגשר? ושאלה שניה האם הצד ששינה דעתו ובגללו היינו צריכים לעשות את כל העניין כלומר להגיש תביעה האם אז הוא ישלם לנו או קנס לפחות על הטרטור. יש הבדל בין גישור לפני שמגיעים למשפט לגישור שהשופט אולי ישלח אותנו?. בבקשה אם תוכלי להסביר לי מה זה אומר בדיוק גישור לפי השופט במה זה כרוך?ומה ההבדל בין גישור לפי שופט או גישור לפני שבכלל הגענו לבית משפט. תודה יגאל

        • גישור בדיני משפחה
          עו"ד ליאת עצמון | 18/03/2008 00:07

          בהמשך לתשובתי הקודמת אליך, הליך גישור הינו הליך גישור ואין זה משנה האם הוא מתקיים לפני שהתיק הגיע לבימ"ש או לאחר מכן. ההליך הינו וולונטרי, רצוני, וכל אחד מהצדדים יכול להפסיקו בכל עת. המגשר איננו שופט או בורר והוא איננו נותן פסק דין ואף אינו יכול לחייב את הצדדים לעשות כדברו. תפקיד המגשר הינו לסייע לצדדים לנהל מו"מ הגון תוך איזון האינטרסים של כל אחד מהצדדים (שבמקרים רבים אינם זהים) על מנת שכל אחד מהצדדים יהיה מרוצה מההליך. בכל מקרה מומלץ לנהל הליך גישור בד בבד עם בירור הזכויות המשפטיות של כל אחד מהצדדים למול עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה. ביהמ"ש לא נוטה לתת "קנס" למי שלא הסכים לגישור לפני נקיטה בהליכים, אלא בד"כ ביהמ"ש מברך על תיקים שמתנהלים בהליך זה. במידה והצדדים מגיעים להסכם מבלי לנהל הליכים משפטיים (לדוג' דיון בנושא), לעיתים ניתן לבקש מביהמ"ש להורות על החזרת אגרה או מחציתה. כל טוב ובהצלחה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד

      • משפחה - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 10/07/2008 16:10

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות משפחה ראה: משפחה