מזונות ילדים על פי דיני משפחה

  • עזרה דחופה בעניין מזונות תכנסו דחוףף אני חסר אונים ....
    משה | 15/03/2008 13:32

    יש לי ילדה מחוץ לנישואים ואני מתקיים מגמלת ביטוח לאומי בסך שעומד על 1250 שקל במישפט שנערך לי קבע השופט על סך 1250 מזונות שלא כולל מדור והוסיף לי מדור על סך 200 שקל שליש מהוצאות המדור סה"כ קבע לי השופט 1400 ואם המדד עלה היום לגובה 1450 שקל .. להלן השאילתא שאנני מצליח להבין האם של ביתי דורשת בנוסף למזונות והמדור שהיא קיבלה כסף נוסף על טיפול הילדה שהיא בגיל שנתיים מבקשת שאני הישתתף בתשלום המעון לביתי אנני יודע אם יש חוק כזה שיכול לחייב אותי בכך הריי אני בקושי מתקיים ומצבי הכלכלי קשה איך ניתן יהיה לסחוט סמרטוט יבש האם יש חוק שמחייב אותי לשאת בתשלום המעון? שאם ביתי מבקשת להוסיף להוצאות המזונות והמדור אני מוכר כמקבל גמלת הבטחת הכנסה מיזה 5שנים ואן לי כל יכולת לעמוד גם בסך המזונות שניפסקו לי למרות שאני מודע לכך שחל חובה על מזונות ילדים בלי קשר אם האב עובד ואו איננו עובד רק נושא המעון מתריד אותי נורא כי הריי האם אינה עובדת והיא ניקראת דורשת עבודה מלשכת התעסוקה אז גם אם היא היתה עובדת הריי מעון זאת לא חובה כך ידוע לי לפחות אבקש כי תשובתכם תהיה מפורטת ואם יש תקדים מישפטיים בעניין שציינתי אשמח אם תצרפו אליי את הלינק בתודה מראש וכבוד רב אנשי הפורם הכי מכובד שאני כל הזמן מסתייע בו מברך אותכם ישר כוח משה .

    • מזונות ילדים על פי דיני משפחה
      עו"ד ליאת עצמון | 16/03/2008 00:20

      משה שלום, ראשית, על מנת לחייב אותך בתשלום עבור מעון, על אשתך לפנות לביהמ"ש ולקבל החלטה של ביהמ"ש בעניין לפיה ביהמ"ש יורה לך להשתתף בהוצאה זו. מאחר ומדובר בילדה קטנה בת כשנתיים נראה כי מאחר ועל אב לדאוג לצרכי הילד הבסיסיים עד הגיעו לגיל 6, עליך להשתתף בהוצאות בגין מעון לילדה. יחד עם זאת כל מקרה ונסיבותיו הוא. לצערי לא אוכל להפנות אותך לפסקי דין ספציפיים במסגרת זו אשר איננה מהווה יעוץ משפטי אישי. אני מאחלת לך כל טוב ובהצלחה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!