מזונות ילדים

  • גירושין
    משה | 15/03/2008 12:37

    יש לי שאלה, אני משתכר משכורת של 9500 ש"ח ברוטו (6800 נטו) אני גרוש עם ילד בן 12 ומשלם מזונות בגובה 1700 ש"ח. עכשיו אני לפני גירושים שניים עם ילד בן 5 וילדה בת חודש. מה קורה המזונות אותם אצטרך לשלם? האם בגלל גירושיי השניים תהיה השפעה על המזונות של הילד הראשון? תודה משה

    • מזונות ילדים
      עו"ד ליאת עצמון | 16/03/2008 00:18

      משה שלום, מפנייתך עולה כי הנך משלם עבור בנך בן ה- 12 דמי מזונות בגובה 1,700 ₪ וכי הנך מתעתד להתגרש בשנית ולך שני ילדים בני 5 וחודש מנישואיך השניים. אין נוסחה אחידה לקביעת סכום מזונות ילדים וכל מקרה נבחן לגופו של עניין.בשעה שנפסקים דמי מזונות ילדים עפ"י כללי דיני משפחה, קיימים מספר פרמטרים הנלקחים בחשבון, בין היתר גילאי הילדים, הצרכים שלהם, כושר ויכולת השתכרות האב והאם, רמת החיים אליה הורגלו ועוד. במקרה שלך מדובר בילדים קטנים בני פחות מ- 6 שנים ועפ"י דין תורה חלה עליך חובה לזון אותם עד גיל 6 (צרכים הכרחיים). לגבי ילדך הראשון - מצד אחד אין כל סיבה שהוא ייפגע רק בגלל שאביו החליט להביא ילדים נוספים לעולם מצד שני מדובר בשינוי בנסיבות ובצורך שלך להתקיים בכבוד לאחר תשלום דמי המזונות לשלושה ילדים. מכיוון שהנך עומד בפני הליך גירושין, מומלץ לך לקבל ייעוץ משפטי אישי אשר יתייחס בנוסף למזונות ילדים גם לנושא הרכוש, מזונות אישה, משמורת והסדרי ראייה ועוד וזאת על מנת שתוכל לדעת מהן זכויותיך ולכלכל את צעדיך ולפעול בהתאם. אני מאחלת לך לעבור את תהליך בצורה כי טובה שרק ניתן, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!