חלוקת רכוש על פי דיני ירושה

  • פטירתה של אימי
    ציפי | 08/03/2008 07:00

    אימי נפטרה לפני חודש ימים הבית בו היא גרה היה רשום על שם אחותי ועל שמי. הכסף שהיה לה בבנק היה רשום על שם אימי ואני ואחותי ויכולנו למשוך משם כספים. יש לנו עוד שני אחים שניתקו אתנו קשר עוד לפני הרבה שנים והם חיים בארץ. לאחר מותה מה עלינו לעשות?

    • חלוקת רכוש על פי דיני ירושה
      עו"ד ליאת עצמון | 09/03/2008 23:25

      ציפי שלום, אני משתתפת בצערך על מות אימך ז"ל. מפנייתך עולה כי אמך הותירה אחריה ארבעה ילדים ביניהם את ואחותך וכי דירה המגורים בה התגורר רשומה על שמך ועל שם אחותך. במידה ואימך הותירה אחריה צוואה, ,יש להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה בדבר צו קיום צוואה. במידה ולא קיימת צוואה, הרי שהכספים יחולקו בין ארבעתכם בחלקים שווים. לגבי הדירה כביכול מאחר והיא רשומה על שמכן, הנכן יכולות למכרה ולהעבירה לצד ג'. מפנייתך לא ברורות נסיבות העברת הדירה על שמכן והאם קיים פתח לאחים לטעון בדבר בטלות המתנה וחלוקת הדירה בין ארבעת האחים. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!