ירושה על פי דין וזכויות בעל של אחד מילדי המורישים

  • זכאות בעל של יורשת ערירית
    רוקפורד | 02/03/2008 11:34

    עו"ד שלום, זוג נשוי נפטר ולא הותיר צוואה וטרם נעשו כל פעולות לחלוקת הירושה. לזוג המנוחים 3 ילדים חיים ובת אחת שנפטרה ערירית. השאלה היא האם בעלה של הבת המנוחה זכאי להיכנס בנעליה ולקבל את הרבע שלה במקומה? לא ברור לי עדיין מי נפטר קודם הבת או הוריה. כמו כן, לא ברור לי אם יש חשיבות לכך שטרם נעשתה כל פעולה לשם חלוקת העיזבון. המקרה לא מוסדר ישירות בחוק הירושה. אני מחפש פתרונות. תודה

    • ירושה על פי דין וזכויות בעל של אחד מילדי המורישים
      עו"ד ליאת עצמון | 02/03/2008 12:52

      רוקפורד צהריים טובים, מפנייתך עולה כי שני בני זוג נפטרו ולא הותירו אחריהם צוואה. לבני הזוג היו ארבעה ילדים והנך מעוניין להתמקד באחת מהבנות אשר לא היו לה ילדים. נראה כי במידה ואותה בת נפטרה לפני ההורים - עפ"י דין, הרכוש יחולק בין שלושת הילדים הנותרים בחלקים שווים ולבעלה של אותה בת לא יהיה חלק ברכוש. המצב היה משתנה רק אילו אותה בת הייתה מותירה אחריה צאצאים... בנוסף, נראה כי במידה ואותה בת נפטרה לאחר ההורים - הרכוש היה מחולק בין ארבעת הילדים, כך שאותה בת הייתה יורשת רבע מרכוש הוריה. ואז לאחר מותה, יתכן כי בעלה היה יורש את כספיה וביניהם את כספי הירושה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!