הסדרי ראייה הכוללים לינה

  • עצה דחופה
    נתנאלה | 26/02/2008 08:54

    אני ממש אובדת עצות. לא יודעת מה לעשות והדבר הכי בוער כרגע מבחינתי הוא העובדה שהשופט החליט להתעלם מתסקיר שהגביל הסדרי ראייה עם ילדה בת 3.7, לביקורים ללא לינה ופסק שאין הגבלה. הילדה מפוחדת. במשך שנתיים התראתה עם אביה מעט מאד. האב אפילו לא מוכן להדרגתיות לגבי חגים שהם יותר מלילה אחד. לא יכולה אפילו לחשוב על זה. מה לעשות?

    • הסדרי ראייה הכוללים לינה
      עו"ד ליאת עצמון | 26/02/2008 11:20

      נתנאלה בוקר טוב, דאגתך מובנת שכן מדובר בילדה רכה בשנים. יחד עם זאת, בתי המשפט נוטים בגילאים כאלה לאפשר לילדים ללון אצל הוריהם במסגרת הסדרי הראייה. תסקיר הסעד, גם אם הוא נעשה עפ"י בקשתו של ביהמ"ש, הרי שהוא מהווה רק המלצה וביהמ"ש פוסק לפי הבנתו ולאחר בחינת מכלול הנסיבות. מה שאת צריכה לשים לנגד עינייך זה את טובת הילדה והחשיבות שהקשר עם אביה יישמר על הצד הטוב ביותר. תני לזה צ'אנס כנה ואמיתי ותנסי לדבר עם אבי הילדה ולתאם עימו כיצד ניתן לאפשר לילדה להתרגל לשינוי בהיקף הסדרי הראייה והוספת לינה בביתו. קחי בחשבון שהחג ה"ארוך" הבא (פסח) יהיה רק בעוד כחודשיים ועד אז, אני מקווה בשבילכם שהילדה תסתגל למצב החדש. היה וההחלטה ניתנה ממש לאחרונה, ניתן לשקול הגשת בקשת רשות ערעור, לאחר בחינת התיק בכללותו והסיכויים שבקשה כזו תתקבל. אני מאחלת לכם להסתגל למצב החדש במהרה, תוך שימת דגש על טובת הילדה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!