חשיבות עריכת צוואה, חובות עיזבון

  • חמות /ירושה/ חובות/
    המיואשת | 25/02/2008 14:25

    שלום לכם , יש לי שאלה המטרידה את מנוחתי ואודה לכם עם תענו לי עליה . יש לי חמות מאד בזבזנית , לדעתי יש לה ממש מחלה כולשהי , היא מבזבזת כספים בכמוויות ,(דג'100.000 ש"ח ב4 חודשים ) בעלה הפריד את החשבון ממנה ויש להם חשבון נפרד , הוא חולה לב ואני לא יודעת כמה זמן יחזיק מעמד , המסכן עושה הכל כדי לשמור על הכספים . 2 שאלות 1 -אם הוא ניפטר לפניה האם הכסף מתחלק עם הילדים או עובר רק לאישה ? 2- אם הכסף עובר רק לאישה והיא מבזבזת את כולו ונישארת עם חובות האם בני המשפחה הנישארים -הילדים שלה ,צריכים לסגור את החובות שלה ? או שזה מסולק כאשר היא נפטרת? בעיקר אני מודאגת מהמינוס בבנק. ואם זה כך איך אני בתור אישתו של בנה יכולה להגן עלינו ממנה? אודה לכם שתענו בהקדם כדי שאם ישנם הליכים נוכל להתחיל בהם מיד. תודה רבה אני

    • חשיבות עריכת צוואה, חובות עיזבון
      עו"ד ליאת עצמון | 25/02/2008 16:12

      צהריים טובים למיואשת, מפנייתך נראה כי הנך מודאגת בנוגע לבזבזנותה של חמותך וחוששת כי הדבר ישפיע בעקיפין על בעלך ועליך. לגבי אביו של בעלך, שיזכה לחיים ארוכים, במידה והוא לא ישאיר אחריו צוואה, נכסיו יחולקו בין אשתו לבין ילדיו עפ"י דין. על מנת למנוע מצב לפיו אשתו תירש כספים מבלי שיהא כל פיקוח עליה, ניתן להסדיר את הנושא בצוואה, בו הוא יורה באופן ספציפי מה רצונו שייעשה ברכושו לאחר מותו ובאילו תנאים. עולה כי הנך חוששת כי חמותך לוקה במחלה כלשהי, אשר גורמת לה לבזבזנות יתר. במטרה לסייע לה ניתן להתייעץ עם גורם מומחה שיאבחן אותה ובמידת האפשר יטפל בעניין. יש לבחון את הנושא בכללותו ולשקול בנקיטה בהליכים על מנת לנסות להגביל את פעולותיה. בינתיים – לגבי המינוס בבנק, כיום הבנקים מערימים קשיים על מי שחורג ממסגרת חשבון הבנק. תבדקו מה המסגרת ומדוע הבנק מאפשר למשוך כספים בחריגה. לגבי חובות עיזבון - חובות של אדם שנפטר אינם מסולקים כאשר הוא נפטר ובעל החוב יכול לבקש לפרוע את החוב מכספי העיזבון. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!