חלוקת רכוש והכנה מוקדמת למקרה של פירוד

  • חלוקת רכוש כנשואים.
    יוספה | 23/02/2008 09:37

    מזה זמן בעלי ואני מנותקים ריגשית . לאחרונה הוא החליט לנסות לחיות אורח חיים דתי. אחיו חזרו בתשובה וניסו לשכנע גם אותי לשנות אורח חיי. נשאתי כחילונית ועשרים שנה ניהלנו בית חילוני לחלוטין. מעונינת להכין עצמי כלכלית למקרה של הקצנה ופרידה. יש לנו רכוש רב וכספים . אני מנהלת עסק שלנו הנמצא בחנויות שלנו. הוא שכיר עם משכורת גבוהה. שניים מילדינו עדיין קטינים. הבכור גר בבית וההוצאות רבות מאד. אף פעם לא רשמתי ולא עקבתי אחר הכספים היות שבעלי מטפל בכך. מה עלי לבדוק ולדעת???

    • חלוקת רכוש והכנה מוקדמת למקרה של פירוד
      עו"ד ליאת עצמון | 24/02/2008 11:37

      יוספה בוקר טוב, מפנייתך עולה כי הנך נשואה כעשרים שנה וכי לאחרונה, בעקבות חזרה בתשובה של בעלך ושינוי אורח החיים מצידו, הנך חוששת שהמצב יקצין ותיאלצו בעקבות זאת להיפרד. הנך מעוניינת לדעת מה יהיו זכויותיך מבחינה רכושית במקרה של פירוד. אני מניחה שנישאתם לאחר 1.1.74 ושלא נחתם ביניכם הסכם יחסי ממון ולפיכך, יחול עליכם הסדר איזון המשאבים (במידה ונישאתם קודם לכן או שנחתם ביניכם הסכם יחסי ממון - התשובה תשתנה). עפ"י חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג-1973, עם פקיעת הנישואין, זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שווים של כלל נכסי בני הזוג אשר נצברו על ידם ממועד הנישואין ועד למועד הקובע (מועד הקרע). המועד הקובע ייקבע בהתאם לנסיבות, וחשיבותו רבה שכן, בכל נקודת זמן היקף הזכויות עשוי להשתנות. אופן ביצוע איזון המשאבים: אומדים את הנכסים הרשומים ע"ש כל אחד מבני הזוג, פרט לנכסים שאין לאזן את שווים עפ"י החוק. מערכם הכולל של אותם נכסים יש לנכות את החובות המגיעים מהם. ככל ששווי נכסי אחד מבני הזוג עולה על שווי נכסי השני, ייתן האחד לשני מחצית משווי ההפרש. מפנייתך עולה כי קיים עסק בבעלותכם ולעיתים על מנת לאמוד שוויו של עסק יש לאמוד את המוניטין שלו, במידה וקיים. מאחר וכל השנים לא היית מעורבת, מלבד ניהול החנות, מומלץ לנסות למצוא דרך לקבל פרטים מקיפים יותר בנוגע לרכוש והיקפו. תוכלי להיעזר בהסכמים, דוחות כלכליים, דפי חשבון בנק ועוד במידה והם בהישג ידך. בנוסף תתחילי לתעד ולרשום את ההוצאות החודשיות שוטפות. לתשומת לבך, האמור לעיל מהווה התייחסות כללית בלבד. אני ממליצה לך בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד המומחה בתחום דיני משפחה וזאת על מנת לבחון את הנושא בכללותו מכל היבטיו המשפטיים, שכן יש עניינים נוספים הקשורים לנושא. תוכלי לפנות לפורום דרך הפניית פנייה דחופה וישתדלו לסייע לך בעניין. אני מאחלת לך שתצליחו לגשר על הפערים אך יחד עם זאת, אין כל פסול בבדיקת זכויותיך המשפטיות במקרה של פירוד. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד